Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστήριο στο Αφγανιστάν: 1,2 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από το ρωσικό αεροπλάνο που συνετρίβη με τον ρώσο ολιγάρχη

Μυστήριο στο Αφγανιστάν: 1,2 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από το ρωσικό αεροπλάνο που συνετρίβη με τον ρώσο ολιγάρχη
Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, τη Rossaviatsia
Περισσότερο από 1,2 εκατομμύρια δολάρια αγνοούνται μετά τη συντριβή ενός ιδιωτικού αεροσκάφους στα βουνά του Μπανταχσάν στο Αφγανιστάν.
Η απώλεια των χρημάτων οδηγεί σε έρευνα με επικεφαλής μια επιτροπή με επικεφαλής από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ταλιμπάν για το Μπανταχσάν. Η έρευνα ξεκίνησε με εντολή του ασκούντα καθήκοντα πρωθυπουργού και περιφερειάρχη.
Η ομάδα έρευνας και διάσωσης που έφτασε πρώτη στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους εξετάζεται για ύποπτες εμπλοκές στα εξαφανισμένα χρήματα.
Σε σχέση με το περιστατικό, οι Ταλιμπάν έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να παραδώσουν τα επιζώντα μέλη του πληρώματος στη ρωσική πρεσβεία.
Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν απαιτούν πρόσθετη επαλήθευση και επιβεβαίωση. Η οικογένεια Ευσιούκοφ, που έχασε τη ζωή της στο αεροπορικό δυστύχημα, κατευθυνόταν αρχικά στην Ταϊλάνδη με τακτική επιβατική πτήση.
Προκύπτουν ερωτήματα για το πώς κατάφεραν να βγάλουν ένα τόσο σημαντικό χρηματικό ποσό, δεδομένων των περιορισμών στην εξαγωγή μετρητών σε ξένο νόμισμα από τη Ρωσία.
d95b3f70740d3371ac59c88227f372f5_XL.jpg

Το χρονικό της συντριβής

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, τη Rossaviatsia. Εκτελούσε ναυλωμένη πτήση μεταφοράς ασθενούς από το Αεροδρόμιο Ουταπάο της Πατάγια, στην Ταϊλάνδη, με προορισμό τη Μόσχα, μέσω Ινδίας και Ουζμπεκιστάν. Επρόκειτο για ένα Aviation Falcon 10 της γαλλικής εταιρείας Dassault, κατασκευής 1978.
Περίπου 25 λεπτά προτού να χαθεί η επαφή, ο πιλότος προειδοποίησε ότι μένει από καύσιμα και θα επιχειρούσε να προσγειωθεί σε ένα αεροδρόμιο του Τατζικιστάν, σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο SHOT, που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή. Στη συνέχεια ο πιλότος ανέφερε ότι έχασε έναν κινητήρα και αμέσως μετά σταμάτησε να λειτουργεί και ο δεύτερος. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του SHOT.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροπλάνου, μια μικρή ρωσική εταιρεία που αποκαλείται Athletic Group LLC, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.
Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας των Ταλιμπάν διευκρίνισε σε μια ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα Χ ότι το σχέδιο πτήσης δεν περιλάμβανε την είσοδο του αεροπλάνου στον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν, κάτι που μάλλον έγινε λόγω των «τεχνικών προβλημάτων» που παρουσιάστηκαν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης