Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις σε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Houthis

ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις σε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Houthis
Μεταξύ των προσώπων, ο υπουργός Άμυνας των Houthis Mohamed Nasser al-Atifi
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν κυρώσεις σε τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους των Houthis λέγοντας ότι τα μέτρα αφορούσαν στον ρόλο τους ως προς την υποκίνηση επιθέσεων στην εμπορική ναυτιλία, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Αυτοί που επλήγησαν από τις οικονομικές κυρώσεις ήταν ο υπουργός Άμυνας των Houthis Mohamed Nasser al-Atifi, ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων των Houthis Μοχάμεντ Fadl Abd Al-Nabi, ο αρχηγός των παράκτιων δυνάμεων άμυνας Muhammad Ali al-Qadiri και ο Muhammed Ahmad al-Talibi, τον οποίο οι δύο κυβερνήσεις περιέγραψαν ως διευθυντή των προμηθειών της οργάνωσης.
«Οι επίμονες τρομοκρατικές επιθέσεις των Houthis σε εμπορικά πλοία και τα πολιτικά πληρώματά τους… απειλούν να διαταράξουν τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και την ελευθερία ναυσιπλοΐας, κάτι που είναι κρίσιμο για την παγκόσμια ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία», τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες, Brian Nelson.
Από τη μεριά της, η βρετανική διπλωματία σημείωσε ότι οι τέσσερις άνδρες συμμετείχαν σε πράξεις που «απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Υεμένης».
Η δράση των ΗΠΑ παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία αυτών που στοχοποιούνται και εν γένει απαγορεύει στους πολίτες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί τους.
Οι Houthis απαντούν ότι οι επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα διενεργούνται ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και έχουν σκοπό να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης