Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι προβλέψεις για τον βρετανικό στρατό - Θα χάσει το 33% της δύναμης του μέχρι το 2034

Σοκάρουν οι προβλέψεις για τον βρετανικό στρατό - Θα χάσει το 33% της δύναμης του μέχρι το 2034
Τα στοιχεία σοκάρουν και τις ΗΠΑ φυσικά, που είναι βασικός τους σύμμαχος
Σχετικά Άρθρα
Δυσάρεστα τα νέα για την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη αποικιοκρατική δύναμη του πλανήτη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Μεγάλη Βρετανία πιθανότατα θα χάσει μέχρι και το ένα τρίτο των τακτικών στρατευμάτων της μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Η εκτίμηση αυτή δημοσιεύτηκε από την Times, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι ο βρετανικός στρατός δεν έχει πιάσει τον ετήσιο στόχο του για προσλήψεις εδώ και αρκετά χρόνια και θα μπορούσε να δει μεγαλύτερη συρρίκνωση σε επίπεδο στελεχών τα χρόνια, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
Τα στοιχεία σοκάρουν και τις ΗΠΑ φυσικά, που είναι βασικός τους σύμμαχος.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι το συνολικό προσωπικό του βρετανικού στρατού θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο μέχρι το 2034, πηγαίνοντας από 75.000 στρατιώτες σε μόλις 52.000.
Εν τω μεταξύ, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2023, ανέφεραν συνολικά 75.980 τακτικούς στρατιώτες στο στρατό.
Σύμφωνα με το άρθρο, ο κλάδος των χερσαίων δυνάμεων της Βρετανίας καταγράφει πτώση στον ρυθμό προσλήψεων εδώ και μια δεκαετία, αποτυγχάνοντας να επιτύχει τους ετήσιους στόχους κάθε χρόνο.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο συνολικός αριθμός των τακτικών στρατιωτών μειώθηκε κατά 3.000.
Απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του στρατού, που αναφέρεται στο άρθρο, εξήγησε ότι η Βρετανία δεν μπορεί να στείλει ούτε μια μηχανοκίνητη μεραρχία 25.000 ατόμων σε υπερπόντιες επιχειρήσεις, επειδή δεν έχει επενδύσει σε διάφορες υποστηρικτικές μονάδες, όπως στον ανεφοδιασμό ή στον ραδιοηλεκτρονικό πόλεμο.
Αντίστοιχα προβλήματα, αντιμετωπίζουν το Ναυτικό και η Αεροπορία της χώρας, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η διαφαινόμενη τάση και στους πεζοναύτες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης