Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Peskov: Απαραίτητη η διεθνής έρευνα για τα εγκλήματα της Ουκρανίας - Δεν είναι η 1η φορά που το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει πολίτες του

Κεραυνοί Peskov: Απαραίτητη η διεθνής έρευνα για τα εγκλήματα της Ουκρανίας - Δεν είναι η 1η φορά που το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει πολίτες του
Ο Peskov μίλησε για εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου από το 2014
«Τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστούν με τη διενέργεια μιας διεθνούς έρευνας», αναφέρει σχετικά ο D. Peskov μετά την κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους από Ουκρανούς κοντά στο Μπέλγκοροντ.
Έτσι σχολίασε την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου Zelensky να «κινήσει διεθνή έρευνα» για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-76 που μετέφερε αιχμαλώτους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
«Αν εννοεί μια διεθνή έρευνα για τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, είναι σίγουρα απαραίτητη», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Μόσχα θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να εξηγήσει την απόφαση του Κιέβου να καταρρίψει ένα αεροπλάνο που μετέφερε τον δικό της στρατό, ο Peskov πρότεινε να καλέσει την ουκρανική προεδρική διοίκηση και να ρωτήσει τους εκπροσώπους της σχετικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό να επιδιωχθεί μια διεθνής έρευνα για όλα τα εγκλήματα στο Κίεβο που έχουν διαπραχθεί από το 2014. "Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει τους πολίτες του. Άρχισαν να τους σκοτώνουν πυροβολώντας τους πολίτες τους από τανκς το 2014. Και συνεχίζουν να το κάνουν αυτό", δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης