Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγάλος φόβος της Wall Street, η ένδειξη για σκάσιμο της φούσκας – Προειδοποιεί η Yardeni Research

Ο μεγάλος φόβος της Wall Street, η ένδειξη για σκάσιμο της φούσκας – Προειδοποιεί η Yardeni Research
Ο S&P 500 ήδη ξεπέρασε τις 4.867 μονάδες, το μέσο επίπεδο όπου οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg τον περίμεναν σε 11 μήνες από τώρα
Μόλις είκοσι τέσσερις ημέρες στο 2024, και ο S&P 500 έχει ήδη ξεπεράσει τη συναίνεση της Wall Street για το πού θα τελειώσει τη χρονιά.
Βοηθούμενος από την άνοδο της Nvidia και της Microsoft, ο δείκτης αναφοράς της Wall Street, βρίσκεται και πάλι σε άνοδο.
Ήδη ξεπέρασε τις 4.867 μονάδες, το μέσο επίπεδο όπου οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg τον περίμεναν σε 11 μήνες από τώρα.
Αλλά ο Ed Yardeni είναι μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για την ταχύτητα της κίνησης, αν και η πρόβλεψή του για το τέλος του έτους είναι στις 5.400 μονάδες έναντι των σημερινών 4.888 μονάδων.
Ωστόσο, η ταχύτητα της ανόδου ανησυχεί τους ταύρους όπως ο Yardeni, ακόμη και καθώς οι αποτιμήσεις και η δραστηριότητα λιανικής επένδυσης υποδηλώνουν ότι αυτή η άνοδος των μετοχών έχει ισχυρότερα θεμέλια από προηγούμενες περιόδους ευφορίας.
«Η κύρια ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι ότι ο S&P 500 μπορεί να ξεκινήσει μια τεχνολογική πτώση παρόμοια με αυτή που συνέβη κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990», έγραψε σε σημείωμα ο ιδρυτής της Yardeni Research.
«Αναρωτιόμαστε μήπως μια περίοδος παράλογης πληθωρικότητας θα μπορούσε να ωθήσει τα πολλαπλάσια υψηλότερα, διογκώνοντας μια κερδοσκοπική φούσκα στο χρηματιστήριο, όπως συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του 1990».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης