Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Kaliningrad ο Putin - Ρωσία: Η επίσκεψη δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στη Δύση

Στο Kaliningrad ο Putin - Ρωσία: Η επίσκεψη δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στη Δύση
Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με φοιτητές, με τοπικούς αξιωματούχους και με τον κυβερνήτη του Kaliningrad
(upd) Επίσκεψη στο Kaliningrad, στη ρωσική επαρχία που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας και που δεν έχει άμεση σύνδεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία (συνδέεται μέσω του διαδρόμου Suwalki με τη Λευκορωσία) πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 25/1 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Putin θα έχει συνάντηση με φοιτητές στο πανεπιστήμιο Kant ενώ θα ακολουθήσουν επαφές του Ρώσου προέδρου με τον επικεφαλής του Kaliningrad, Anton Alikhanov αλλά και με αξιωματούχους για την ανάπτυξη της ρωσικής επαρχίας.
Όπως είπε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Putin θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα του κάνουν οι Ρώσοι φοιτητές και κατόπιν θα έχει συναντήσεις με τον κυβερνήτη και με τους αξιωματούχους του Kaliningrad για την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Κανένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Ερωτηθείς για το εάν αυτή η επίσκεψη του Putin αποτελεί μήνυμα στο ΝΑΤΟ, ο Peskov ήταν ξεκάθαρος.
«Δεν αποτελεί κανένα μήνυμα στο ΝΑΤΟ.
Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μήνυμα προς τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η βασική αποστολή του προέδρου.
Και το κύριο πράγμα είναι να μην στέλνει μηνύματα, αλλά να κάνει αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, να δουλεύει για την ανάπτυξη των επαρχιών και των περιοχών μας, να αναπτύσσει την οικονομία, να κάνει έργα για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη μεμονωμένων περιοχών», επισήμανε ο Peskov.
Σημειώνεται πως το Kaliningrad είναι το πιο δυτικό έδαφος της Ρωσίας, όπου έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα ενώ εκεί βρίσκεται και η βάση του Βόρειου Στόλου.

Μέτρα ασφαλείας

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη αυτή, ο Peskov είπε ότι πάντα λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας εκεί όπου πηγαίνει ο Ρώσος πρόεδρος.
«Φυσικά και έχουν ληφθεί μέτρα και αυτή την φορά.
Γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αρχηγού του κράτους» σημείωσε ο Peskov, υπογραμμίζοντας πως η Ρωσία δεν ζήτησε άμεσο αεροπορικό διάδρομο μέσω της Ευρώπης για την πτήση προς το Kaliningrad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης