Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη μεταφορά συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε τη μεταφορά συστημάτων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία
Ο Borrell τόνισε ότι είναι καιρός να απομακρυνθούμε από την «απλή» υποστήριξη του «όσο χρειάζεται» και να προχωρήσουμε σε αυξανόμενες προσπάθειες για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής της προσέγγισης όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Repubblica, ο Borrell δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει συστήματα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και άλλα σύγχρονα όπλα για να νικήσει.
Ο Borrell τόνισε ότι είναι καιρός να απομακρυνθούμε από την «απλή» υποστήριξη του «όσο χρειάζεται» και να προχωρήσουμε σε αυξανόμενες προσπάθειες για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας.
Ζήτησε να παρασχεθούν στην Ουκρανία τα απαραίτητα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και άλλων σύγχρονων όπλων, που θα επιτρέψουν στη χώρα να απελευθερώσει τα εδάφη της.
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έθεσε επίσης την ανάγκη «αναβάθμισης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έδειξε την ανετιμότητα του κλάδου για τις τρέχουσες προκλήσεις. Κατά τη γνώμη του, η αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 40% σε σχέση με το 2014 δεν είναι αρκετή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της έχουν παράσχει στο Κίεβο βοήθεια με τη μορφή πυρομαχικών και όπλων αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ και εκπαίδευσαν σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχή της σύγκρουσης.
Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία καθιστά τους προμηθευτές της πραγματικούς συμμετέχοντες στη σύγκρουση. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν όπλα από τη Δύση για να βομβαρδίσουν πολιτικούς στόχους στο Ντόνετσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, αλλά αυτό αγνοήθηκε στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης