Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μητέρα άφησε το παιδί της να ζει μόνο του στο σπίτι για 2 χρόνια

Γαλλία: Μητέρα άφησε το παιδί της να ζει μόνο του στο σπίτι για 2 χρόνια
Η μητέρα του παιδιού ζούσε με τον σύντροφό της σε ένα άλλο διαμέρισμα πέντε χιλιόμετρα μακριά και επισκεπτόταν το παιδί μόνο «κατά διαστήματα»
Μια μητέρα στη Γαλλία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση την περασμένη εβδομάδα επειδή εγκατέλειψε το 9χρονο παιδί της, σύμφωνα με το BFMTV. Το μικρό αγόρι είχε μείνει ολομόναχο στο διαμέρισμα της οικογένειας στην πόλη Νερσάκ για δύο χρόνια, από το 2020 έως το 2022, και επιβιώνε με κέικ, κονσέρβες και κλεμμένες ντομάτες.
Η μητέρα του παιδιού ζούσε με τον σύντροφό της σε ένα άλλο διαμέρισμα πέντε χιλιόμετρα μακριά και επισκεπτόταν το παιδί μόνο «κατά διαστήματα».
Η δήμαρχος της πόλης είπε ότι το παιδί συχνά δεν είχε ζεστό νερό ή θέρμανση. Ωστόσο, συνέχισε να πηγαίνει στο σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ήταν καλός μαθητής. Οι τοπικές αρχές ειδοποίησαν την αστυνομία, όταν η μητέρα ζήτησε από τις κοινωνικές υπηρεσίες να βοηθήσουν στην αγορά τροφίμων.
«Γνώρισα τη μαμά του τον Μάιο του 2022. Ηρθε να μας πει ότι είχε οικονομικά προβλήματα και της δώσαμε τέσσερα κουπόνια για φαγητό, αλλά πήρε μερικά επεξεργασμένα τρόφιμα αντ ’αυτού και αυτό με έκανε να υποψιαστώ. Κάποιοι κάτοικοι μου είπαν ότι ένα παιδί ζούσε μόνο του, οπότε συνέδεσα τα δύο πράγματα και κάλεσα την αστυνομία», εξήγησε η δήμαρχος. Το παιδί βρίσκεται υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης