Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χτύπημα» Ρώσων hackers στην HP Enterprise - Παραβίαση των email

«Χτύπημα» Ρώσων hackers στην HP Enterprise - Παραβίαση των email
Οι hackers προέρχονταν από την Cozy Bear, μια μονάδα της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR
Ρώσοι hackers εισέβαλαν στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Hewlett Packard Enterprise που βασίζεται στο cloud και έκλεψαν δεδομένα από την κυβερνοασφάλεια και άλλους υπαλλήλους, όπως αποκάλυψε ο τεχνολογικός κολοσσός.
Σύμφωνα με το ABC News, ο πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής ανέφερε σε κανονιστική κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι ενημερώθηκε για την εισβολή στις 12 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ότι πιστεύει ότι οι hackers προέρχονταν από την Cozy Bear, μια μονάδα της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR.

Επίθεση και στην Microsoft

Η Microsoft ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ανακάλυψε επίσης εισβολή στο εταιρικό της δίκτυο στις 12 Ιανουαρίου.
Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι η παραβίαση ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου και κατηγόρησε επίσης την Cozy Bear.
Ανέφερε ότι οι Ρώσοι χάκερς είχαν πρόσβαση σε λογαριασμούς ανώτερων στελεχών της Microsoft, καθώς και σε υπαλλήλους κυβερνοασφάλειας και νομικούς υπαλλήλους.
Η Cozy Bear βρισκόταν πίσω από την παραβίαση της SolarWinds και επικεντρώνεται στη μυστική συλλογή πληροφοριών σε δυτικές κυβερνήσεις, παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και δεξαμενές σκέψης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
"Βάσει της έρευνάς μας, πιστεύουμε πλέον ότι ο δράστης της απειλής είχε πρόσβαση και εξαφάνισε δεδομένα από τον Μάιο του 2023 από ένα μικρό ποσοστό των γραμματοκιβωτίων της HPE που ανήκουν σε άτομα της κυβερνοασφάλειας, της αγοράς, των επιχειρηματικών τμημάτων και άλλων λειτουργιών μας", ανέφερε η HPE, η οποία εδρεύει στο Σπρινγκ του Τέξας, στην κατάθεση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης