Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του μεταγωγικού IL-76 – Είναι ανέπαφα

Ρωσία: Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του μεταγωγικού IL-76 – Είναι ανέπαφα
Απαντήσεις στα ακριβή αίτια της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού
Στην ανεύρεση των δύο μαύρων κουτιών του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους IL-76 που συνετρίβη χθες Τετάρτη 25/1 το πρωί στην ρωσική επαρχία του Belgorod προχώρησαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους είναι ανέπαφα και άρα μπορούν να τύχουν επεξεργασίας.
Τα δύο μαύρα κουτιά αναμένεται να βάλουν τέλος σε όλες τις εικασίες που διατυπώνονται τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την αιτία που οδήγησε στη συντριβή του αεροπλάνου.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ξεκάθαρα ότι οι Ουκρανοί το κατέρριψαν με πυραύλους, τη στιγμή που δυτικά ΜΜΕ διατυπώνουν ερωτηματικά, αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο να υπήρξε κάποια καταστροφική τεχνική βλάβη.

Αποκρυπτογράφηση

Μάλιστα, επισημαίνεται πως σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης τους προκειμένου οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας να έχουν στα χέρια τους όλα εκείνα τα κρίσιμα δεδομένα που θα δείχνουν τι ακριβώς συνέβη με το αεροπλάνο που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου, 3 Ρώσους συνοδούς του και 6μελές πλήρωμα.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η κατάσταση και των δύο καταγραφέων πτήσης επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση τους.
Θα παραδοθούν με ειδική πτήση την Παρασκευή σε ειδικό εργαστήριο του υπουργείου Άμυνας, όπου θα αποκρυπτογραφηθούν» μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Απαντήσεις

Τα δύο μαύρα κουτιά αναμένεται να δώσουν σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στο αεροσκάφος.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως δύο ουκρανικοί πύραυλοι από αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στο Kharkiv, έπληξαν το αεροσκάφος.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί απορρίπτουν τις εις βάρος τους κατηγορίες, όπως είπε και ο πρόεδρος Zelensky, ο οποίος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι παίζουν με τις ζωές των Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου, με τους συγγενείς τους και με τα συναισθήματα των Ουκρανών.
Σημειώνεται πάντως πως οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ανακοινώσουν πως κατέρριψαν το αεροπλάνο, όταν όπως υποστήριζαν, πίστευαν πως το αεροπλάνο μετέφερε πυραύλους S-300.
Αργότερα ακολούθησε η αναδίπλωση τους…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης