Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνή έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου ζητά η Ρωσία

Διεθνή έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου ζητά η Ρωσία
Ρωτήστε τους Ουκρανούς γιατί αποφάσισαν να καταρρίψουν το μεταγωγικό αεροπλάνο είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σίγουρα είναι απαραίτητη μια διεθνής έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει το Κίεβο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροπλάνου IL-76 που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου και άλλα 9 μέλη πληρώματος και συνοδούς.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky να κινήσει διεθνή έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους, ο Peskov υπογράμμισε πως «αν εννοεί μια διεθνή έρευνα για τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, είναι σίγουρα απαραίτητη».
Στο ερώτημα, εάν η Μόσχα θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να εξηγήσει την απόφαση του Κιέβου να καταρρίψει ένα αεροπλάνο που μετέφερε δικούς της στρατιώτες, ο Peskov πρότεινε να ρωτήσουν για αυτό την προεδρία της Ουκρανίας και τους εκπροσώπους της.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό Il-76 με αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες από ένα αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων που ήταν εγκατεστημένο κοντά στο χωριό Liptsy, στην περιοχή του Kharkiv.
Βάσει της επίσημης ενημέρωσης, τα ρωσικά συστήματα ραντάρ εντόπισαν την εκτόξευση δύο ουκρανικών πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης