Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις

Sergei Naryshkin (Διευθυντής Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Δύση ηττάται στην Ουκρανία και ετοιμάζει άθλιες προκλήσεις
Πολύ πιθανές οι προκλήσεις της Δύσης λόγω της ήττας τους στην Ουκρανία λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας
Η πιθανότητα νέων αντιρωσικών προκλήσεων λόγω των δυτικών ήττων στην Ουκρανία είναι πολύ υψηλή, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από αυτές, δήλωσε ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
«Σήμερα, όταν η Δύση ηττάται στο έδαφος της Ουκρανίας, η πιθανότητα να πραγματοποιήσει μια ποικιλία προκλήσεων είναι πολύ υψηλή.
Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι το αποτέλεσμα τέτοιων προκλήσεων και η διάρκειά τους είναι πολύ βραχύβια, ειδικά επειδή στον σύγχρονο κόσμο μας κάθε μυστική πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών ειδήσεων, γίνεται πολύ γρήγορα προφανής», τόνισε ο Sergei Naryshkin.
Η κρίση στην Ουκρανία που προκλήθηκε από το δυτικό μπλοκ «παρέχει πολλά παραδείγματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμοι να καταφύγουν στις πιο άθλιες προκλήσεις για να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων προς όφελός τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
«Ας θυμηθούμε απλώς την κατάρριψη ενός Μαλαισιανού Boeing από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ή την αποκρουστική πρόκληση στη Boucha, για την οποία προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία.
Ας θυμηθούμε τον Απρίλιο του 2022, όταν πραγματοποιήθηκε μια πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk και η Δύση κατηγόρησε αμέσως τη Ρωσία γι' αυτό, αν και πολύ γρήγορα έγινε σαφές ότι αυτός ο πύραυλος ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους της στην Ουκρανία

Η Δύση, δηλώνοντας «τα σχέδια της Ρωσίας να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ», προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών απέδωσε τις δηλώσεις αυτές ως πόλεμο πληροφοριών για να δικαιολογήσει την τρέχουσα υβριδική επίθεση της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και την επιθυμία να την εκφοβίσει με την προοπτική μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.
«Οι Δυτικοί τονίζουν την πολεμική τους ετοιμότητα, την ετοιμότητά τους για κινητοποίηση με την ελπίδα να επηρεάσουν τη Ρωσία, ώστε η Ρωσία, η πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, τα σχέδια και τους στόχους μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Οι ομοσπονδίες δεν θα εγκαταλείψουν τους στόχους τους», σημείωσε ο Sergei Naryshkin.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RAP ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα επεξεργαστεί μια απάντηση σε μια πιθανή ρωσική «εισβολή» στην ανατολική πλευρά στις ασκήσεις Steadfast Defender στο 2024.
Τον Ιανουάριο 2024 η Γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα συγκεκριμένο «μυστικό έγγραφο» της Bundeswehr, δημοσίευσε ένα «σχέδιο» για μια πιθανή επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Επίσης ο αρχηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε ότι ο Βρετανικός λαός πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο με την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης