Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Ο πόλεμος έγινε αναπόφευκτος, επειδή η Ουκρανία αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία

Lavrov: Ο πόλεμος έγινε αναπόφευκτος, επειδή η Ουκρανία αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε αναπόφευκτη μετά από πολλά, πολλά χρόνια, όταν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τη Δύση από το να μετατρέψει την Ουκρανία σε άμεση απειλή στα άμεσα σύνορά μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας έγινε αναπόφευκτη όταν η Ουκρανία μετατράπηκε σε άμεση απειλή για τη χώρα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνέντευξη Τύπου για να συνοψίσει τα αποτελέσματα της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις του ΟΗΕ.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε αναπόφευκτη μετά από πολλά, πολλά χρόνια, όταν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τη Δύση από το να μετατρέψει την Ουκρανία σε άμεση απειλή στα άμεσα σύνορά μας», είπε.
«Η Ουκρανία δεν απέχει 10.000 μίλια από εμάς.
Οι ΗΠΑ κάποτε παρουσίαζαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Γιουγκοσλαβία ως απειλή για τα συμφέροντά τους.
Αλλά η Ουκρανία βρίσκεται ακριβώς στα σύνορά μας και κυρίως αυτή η γη κατοικήθηκε και αναπτύχθηκε επίσης από Ρώσους για αρκετούς αιώνες.
Στους απογόνους τους, που ζουν ακόμη εκεί, απαγορεύτηκε να μιλούν ρωσικά», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δικαιολογώντας τη στρατιωτική επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης