Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Πακιστάν για τη Μέση Ανατολή: Να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή πολεμική μηχανή στη Γάζα - Διαπράττουν γενοκτονία

Παρέμβαση Πακιστάν για τη Μέση Ανατολή: Να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή πολεμική μηχανή στη Γάζα - Διαπράττουν γενοκτονία
Για γενοκτονία στη Γάζα κάνει λόγο το Ισλαμαμπάντ, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τη δίωξη κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο
Το Πακιστάν δια μέσου της αντιπροσωπείας του στα Ηνωμένα Έθνη απήθυηνε σήμερα (24/1) προειδοποίηση για την πιθανότητα «κάθε» περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, εάν δεν σταματήσει η ισραηλινή πολεμική μηχανή.
Απευθυνόμενος στη συζήτηση σε υπουργικό επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «Κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του παλαιστινιακού ζητήματος», ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Πακιστάν στον ΟΗΕ Munir Akram εξέφρασε τη λύπη του για την «αποτυχία» της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τη «γενοκτονία» στη Γάζα, δήλωσε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών το Ισλαμαμπάντ.
Παράλληλα, παρατήρησε ότι η βία και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη έχουν εξαπλωθεί σε γειτονικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράκ και της Υεμένης.
«Εάν δεν σταματήσει η ισραηλινή πολεμική μηχανή, υπάρχει κάθε πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης στην οποία πολλά έθνη μπορεί να τυλιχθούν» τόνισε με αγωνία.
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά τις εκκλήσεις της Γενικής Συνέλευσης σε δύο ψηφίσματα, παρά τις σχεδόν ομόφωνες ψηφοφορίες σε αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας, η διεθνής κοινότητα απέτυχε να σταματήσει αυτή τη γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας», πρόσθεσε.
Τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως επεσήμανε, ο κόσμος έγινε μάρτυρας της «πιο βίαιης σφαγής αμάχων του εικοστού πρώτου αιώνα».
«Αυτή η βάναυση και αδιάκριτη δολοφονία αθώων και η ταλαιπωρία που επιβάλλεται σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, ισοδυναμεί με γενοκτονία, όπως επιβεβαιώθηκε στην υπόθεση που κατέθεσε η Νότια Αφρική στο ICJ (Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης)» συμπλήρωσε ο Akram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης