Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Schiff: Η καταστροφή της οικονομίας των ΗΠΑ έχει όνομα, «Biden»

Peter Schiff: Η καταστροφή της οικονομίας των ΗΠΑ έχει όνομα, «Biden»
Η ανάγκη των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης να εκδίδουν κρατικά ομόλογα, εντείνει το αυξανόμενο πρόβλημα του χρέους
Σχετικά Άρθρα
Λάβρος κατά του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για την οικονομική του πολιτική, είναι ο γνωστός οικονομολόγος Peter Schiff, σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκε.
Ο Schiff ανέφερε πως είναι κοινά παραδεκτό ότι η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, για αυτό και το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας για την ενίσχυση των ταμείων.
Ο οικονομολόγος ανέφερε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ταμείο κοινωνικής ασφάλισης και προειδοποίησε για την πιθανότητα επιδείνωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, προβλέποντας την εξάντληση των αποθεμάτων του ταμείου μέχρι το 2034.
Επιπλέον, ο κ. Schiff τόνισε τη συνεχιζόμενη πρακτική των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης να δανείζονται μέσω της πώλησης κρατικών ομολόγων για την κάλυψη των ελλειμμάτων.
Η ανάγκη των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης να πωλούν κρατικά ομόλογα εντείνει το αυξανόμενο πρόβλημα του χρέους.
Όσο αφορά την κριτική του στο πρόσωπο του Biden, είπε τα εξής: «Ίσως η κυβέρνηση Biden ελπίζει ότι ισχύει το παλιό ρητό, ότι αν επαναλαμβάνεις ένα ψέμα αρκετά συχνά, θα το πιστέψουν. Γιατί ναι, έχουμε μια καταστροφική οικονομία, ακόμη και με τα μέτρα της ίδιας της κυβέρνησης- η μεταποίηση βρίσκεται σε ύφεση εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Πως μπορείς να έχεις μια οικονομία σε άνθηση όταν η μεταποίηση βρίσκεται σε ύφεση;».
Αναφορικά με το χρέος των νοικοκυριών, σχολίασε πως «βρίσκεται σε ιστορικό ρεκόρ και οι αποταμιεύσεις σε ιστορικό χαμηλό και ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων αναγκάζεται να εργάζεται σε δύο ή τρεις δουλειές μόνο και μόνο για να βάλει φαγητό στο τραπέζι ή να πληρώσει το ενοίκιο. Τι είδους οικονομική άνθιση είναι αυτή; Και αν αυτή είναι μια έκρηξη, φανταστείτε την επόμενη έκρηξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης