Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση αξιοπιστίας στην Boeing λόγω της κατάρας των 737 - Εντείνεται η ανησυχία για τον ποιοτικό έλεγχο

Βαθαίνει η κρίση αξιοπιστίας στην Boeing λόγω της κατάρας των 737 - Εντείνεται η ανησυχία για τον ποιοτικό έλεγχο
Το περασμένο Σάββατο, ένα Delta 757 που ταξίδευε από την Ατλάντα έχασε έναν τροχό καθώς προσπαθούσε να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta
Δίχως τέλος φαίνεται να είναι τα χτυπήματα που δέχεται η Boeing…
Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στους Seattle Times insider της εταιρείας, τα αεροπλάνα της είναι ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines, αποκολλήθηκε κομμάτι της ατράκτου, το οποίο στη συνέχεια επιδιορθώθηκε κατά τρόπον λανθασμένο από τους μηχανικούς της Boeing στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης του Renton.
«Ο λόγος που έσκασε η πόρτα αναφέρεται στα αρχεία της ίδιας της Boeing.
Έγινε κάτι πολύ, πολύ ανόητο, που λέει πολλά για την κουλτούρα ποιότητας σε ορισμένα τμήματα της επιχείρησης» έγραψε ο πληροφοριοδότης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχεία της εταιρείας αναφέρουν πως τέσσερα μπουλόνια εμποδίζουν την πόρτα να λειτουργήσει σωστά, διότι «δεν τοποθετήθηκαν όπως έπρεπε όταν η Boeing παρέδωσε το αεροπλάνο».
Επίσης, οι Seattle Times σημειώνουν επιπλέον ότι ερευνητές αναφέρουν ήδη δημόσια την πιθανότητα να μην είχαν τοποθετηθεί ποτέ τα εν λόγω μπουλόνια.
Εάν η συγκεκριμένη υπόθεση επαληθευτεί από την έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, η κύρια ευθύνη για τη μη σωστή λειτουργία των αεροσκαφών θα βαρύνει κυρίως την Boeing, και όχι την προμηθεύτρια εταιρεία Spirit AeroSystems, η οποία εγκατέστησε τον πίνακα στην άτρακτο του 737 MAX 9 στη Wichita.
Ειρήσθω εν παρόδω, οι μετοχές της Spirit Aerosystems βαίνουν αυξητικά…
2024-01-24_06-19-39.jpg
Αυτή η είδηση ακολουθεί αναφορές ότι σε πρόσφατες επιθεωρήσεις αεροπλάνων Boeing 737 Max 9 μετά από ένα περιστατικό στις αρχές Ιανουαρίου στο οποίο έσκασε η πόρτα μιας πτήσης κατά τη διάρκεια πτήσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Airlines, Ben Minicucci, αποκάλυψε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε βρει «μερικά χαλαρά μπουλόνια σε πολλά Max 9 τους.
Όταν ρωτήθηκε από το NBC αν η Boeing έχει πρόβλημα ποιοτικού ελέγχου, ο Minicucci είπε: «Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα που αμφισβητείται εδώ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει στο μέλλον.
Είμαι απογοητευμένος, είμαι θυμωμένος. Αυτό συνέβη στην Alaska Airlines.
Συνέβη στους καλεσμένους μας και τους ανθρώπους μας.
Η Boeing πρέπει να βελτιώσει το πρόγραμμα ποιοτικού ελέγχου της».
Αφότου έσκασε η πόρτα σε ένα 737 Max 9 κατά τη διάρκεια πτήσης από το Πόρτλαντ του Όρεγκον προς το Οντάριο της Καλιφόρνια, η FAA διέταξε όλα τα αεροπλάνα Boeing Max 9 να προσγειωθούν για έρευνα ασφαλείας - και ανακοίνωσε έλεγχο της γραμμής παραγωγής Boeing Max 9 «για να αξιολογήσουν τη συμμόρφωση της Boeing με τις εγκεκριμένες διαδικασίες ποιότητας».
Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και χειρότερα για την… Boeing.
Το περασμένο Σάββατο, ένα Delta 757 που ταξίδευε από την Ατλάντα έχασε έναν τροχό καθώς προσπαθούσε να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης