Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στο 5%

Καναδάς: Η κεντρική τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στο 5%
Η διοίκηση της τράπεζας, προχώρησε στην τελευταία αύξηση των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του Ιουλίου του 2023
Σχετικά Άρθρα
Σταθερό στο 5% διατήρησε το βασικό επιτόκιο για τέταρτη σερί συνεδρίαση η Τράπεζα του Καναδά (BoC), η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι μπορεί ο πληθωρισμός να συνεχίζει να φέρνει ανησυχία για την τράπεζα το βασικό ζήτημα είναι να μειώσει το κόστος δανεισμού και όχι να το αυξήσει.
Η διοίκηση της τράπεζας, προχώρησε στην τελευταία αύξηση των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του Ιουλίου του 2023.
Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο ανέβηκε στο 3,4%, παραμένοντας σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%, αλλά κάτω από το ανώτατο όριο του 8,1%.
Η τράπεζα απέσυρε τη φράση «έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω το επιτόκιο πολιτικής αν χρειαστεί» που περιλαμβανόταν σε προηγούμενες δηλώσεις πολιτικής.
Ωστόσο, στις εναρκτήριες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Τiff Μacklem ανέφερε ότι η τράπεζα δεν αρνείται το ενδεχόμενο να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκιά της.
«Εάν οι νέες εξελίξεις ωθήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα, ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια» είπε δήλωσε ο Macklem.
«Εάν η οικονομία εξελιχθεί σε γενικές γραμμές σύμφωνα με την πρόβλεψη που δημοσιεύσαμε σήμερα, αναμένω ότι οι μελλοντικές συζητήσεις θα αφορούν το πόσο καιρό θα διατηρήσουμε το επιτόκιο πολιτικής στο 5%» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης