Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με χρέος 34 τρισ. δολάρια, η κυβέρνηση μοιράζει 20 δισ. δολάρια στους μετανάστες

ΗΠΑ: Με χρέος 34 τρισ. δολάρια, η κυβέρνηση μοιράζει 20 δισ. δολάρια στους μετανάστες
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το Κογκρέσο διέθεσε 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις δύο χρόνια για «βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες»
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που το χρέος των ΗΠΑ ξεπερνά τα 34 τρισ. δολάρια, η κυβέρνηση της ισχυρότερης -μέχρι τώρα- οικονομίας στον πλανήτη αποφασίζει να μοιράσει 20 δισ. δολάρια για να συντηρήσει τους μετανάστες που ζουν στο εσωτερικό της.
Η συνοριοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησε 2,5 εκατομμύρια ελέγχους σε μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού την περσινή χρονιά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της.
Κι όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Biden δεν φαίνεται διατεθειμένη να βάλει φρένο στα κύματα των ανθρώπων που περνάνε τα σύνορά της χώρας.
Εν τω μεταξύ, τα ομοσπονδιακά κονδύλια που ρέουν προς τους μετανάστες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, προκαλώντας οργή στον μέσο πολίτη ο οποίος πληρώνει ήδη υπέρογκους φόρους.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το Κογκρέσο διέθεσε 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις δύο χρόνια για «βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες».
Αυτό που επίσης προκαλεί το κοινό αίσθημα των πολιτών των ΗΠΑ, είναι το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων που προορίζονται υπό κανονικές συνθήκες για τα ασυνόδευτα παιδιά που μπαίνουν στη χώρα, καταλήγουν να μην φτάνουν ποτέ στις υπεύθυνες οργανώσεις.
Τα επιδόματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ένα μόνο από τα πολλά σχετικά προγράμματα που τρέχουν παράλληλα.
Τα επιδόματα αυτά προορίζονται για όσους υπάγονται στο ακόλουθο νομικό καθεστώς: αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, επιζώντες βασανιστηρίων, θύματα εμπορίας ανθρώπων και μετανάστες από την Κούβα και την Αϊτή.

Η περίπτωση της IRC

Η IRC είναι μια τεράστια ΜΚΟ, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 924 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και επιχορηγήσεις το 2020, σύμφωνα με τα φορολογικά έγγραφα.
Την ίδια χρονιά ο εκτελεστικός διευθυντής της, David Miliband έπαιρνε μισθό άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Οι ασκούμενοι, ωστόσο, δεν πληρώνονται ποτέ.
Η IRC παρέχει διάφορες υπηρεσίες σχετικές με την προστασία των μεταναστών.
Το 2020 ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι εξυπηρέτησε 45.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχοντας τρόφιμα, στέγη, μαθήματα αγγλικών και νομικές συμβουλές.
Το 2023, η IRC έλαβε για πρώτη φορά χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά: 13.005.424 δολάρια για "κατ' οίκον μελέτες και υπηρεσίες μετά την αποφυλάκιση".
Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, η μη κερδοσκοπική οργάνωση εργαζόταν με ασυνόδευτα παιδιά.
Σύμφωνα με ένα άρθρο, "το IRC του Los Angeles παρέχει βοήθεια με την εγγραφή στο σχολείο, την απόκτηση κρατικής ιατρικής ασφάλισης και την απόκτηση δωρεάν νομικών υπηρεσιών από τοπικές οργανώσεις-εταίρους".
Καθώς οι δαπάνες των προγραμμάτων υπέρ των μεταναστών διογκώθηκαν σε νέα ύψη, η IRC επωφελήθηκε αδρά.
Η ΜΚΟ έλαβε πάνω από 235 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες το οικονομικό έτος 2023 σε σύγκριση με τα 22 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης