Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για ΙL 76: Οι Ουκρανοί γνώριζαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Ρωσία για ΙL 76: Οι Ουκρανοί γνώριζαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν
«Οι Ουκρανοί γνώριζαν η διαδρομή που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος που μετέφερε τους αιχμαλώτους» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Η κατάρριψη του αεροσκάφους Il-76 από την Ουκρανία πάνω από την περιοχή Belgorod της Ρωσίας δείχνει την αδυναμία του Κιέβου να τηρήσει τις συμφωνίες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι αξιωματούχοι του Κιέβου γνώριζαν καλά την επερχόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.
Γνώριζαν επίσης τη διαδρομή που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος που μετέφερε τους αιχμαλώτους.
Η τρομοκρατική επίθεση δείχνει ξεκάθαρα την αδυναμία του καθεστώτος του Κιέβου να συνάψει συμφωνίες», αναφέρει η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Όλοι όσοι εμπλέκονται στην επίθεση θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι το περιστατικό έδειξε για άλλη μια φορά τον νεοναζιστικό χαρακτήρα της δικτατορίας του Κιέβου.
«Οι αρχηγοί της Ουκρανίας δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή.
Βλέπουν τους ανθρώπους ως αναλώσιμο αγαθό και τους σκοτώνουν κατόπιν εντολής των δυτικών κυρίων τους, χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τη Δύση», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από την περιοχή Belgorod στις 24 Ιανουαρίου 2024.
Το αεροσκάφος μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή.
Η συντριβή σκότωσε και τους 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 Ουκρανών αιχμαλώτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης