Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γονατίζει τους Αμερικανούς η ακρίβεια – Τα στοιχεία που «καίνε» τον Biden

Γονατίζει τους Αμερικανούς η ακρίβεια – Τα στοιχεία που «καίνε» τον Biden
Οι ιθύνοντες για τα προγράμματα βοήθειας για χαμηλά εισοδήματα, τονίζουν ότι το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών έχει εκτοξευθεί κατά 20% από την έναρξη του Covid
Σχετικά Άρθρα
Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Biden έχουν φέρει εδώ και μήνες οι διαμαρτυρίες των πολιτών των ΗΠΑ για την ακρίβεια και ειδικότερα για τους ιδιαίτερα φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.
Στην προσπάθειά του να ρίξει τους τόνους ώστε ο ίδιος να βγει αλώβητος, ο πρόεδρος Biden υποστηρίζει ότι οι πολίτες επηρεάζονται από την προπαγάνδα των Ρεπουμπλικανών.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν καταλάβει ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης συνηθίζουν να παραποιούν τα οικονομικά στοιχεία για να πείσουν το κοινό ότι η οικονομία βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο που θα μπορούσε ποτέ να είναι.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Λευκός Οίκος εγκαινίασε μια καμπάνια στα ΜΜΕ για να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι τα «Bidenomics» λειτούργησαν αποτελεσματικά και ότι η οικονομία δεν ήταν ποτέ καλύτερη.
Αλλά τα δημοσκοπικά στοιχεία από την Real Clear Politics δείχνουν ότι παρά τις επικοινωνιακές τεχνικές , η δημοφιλία του προέδρου παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.
Ακόμα ένα στοιχείο που έγινε γνωστό στη δημοσιότητα, είναι η άποψη του κόσμου πως η χώρα δεν ευημερεί, αντίθετα με ό,τι θέλει να περάσει η κυβέρνηση.
Το Bloomberg επικαλείται μια νέα έκθεση από την Εθνική Ένωση Διευθυντών Ενεργειακής Βοήθειας που αποκαλύπτει ότι το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ένας ανησυχητικός αριθμός πολιτών δεν μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά το κόστος θέρμανσης στο σπίτι του.
Η NEADA ανέφερε ότι ένας στους έξι φορολογούμενους έχει καθυστερήσει τους λογαριασμούς ενέργειας, προσθέτοντας ότι το χρέος των οικιακών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας έφτασε πέρυσι σε νέο ρεκόρ ύψους 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι ιθύνοντες για τα προγράμματα βοήθειας για χαμηλά εισοδήματα, τονίζουν ότι το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών έχει εκτοξευθεί κατά 20% από την έναρξη του Covid.
Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Μίσιγκαν έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας, αναφέρει η έκθεση.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά που λάμβαναν βοήθεια για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.
Σύμφωνα με τον δείκτη CPI Northeast Urban Household Energy των ΗΠΑ, για τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, το προπάνιο, η κηροζίνη, τα καυσόξυλα, καθώς και οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, κοντεύουν να θέσουν νέα ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης