Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα κλιμακώνει τον «πόλεμο» στην Tesla - Πρόσθετες απαγορεύσεις σε χώρους που συνδέονται με την κυβέρνηση

Η Κίνα κλιμακώνει τον «πόλεμο» στην Tesla - Πρόσθετες απαγορεύσεις σε χώρους που συνδέονται με την κυβέρνηση
Το περασμένο καλοκαίρι, η Tesla αντιμετώπισε σωρεία ελέγχων στην Κίνα για φόβους σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων
Σχετικά Άρθρα
Στη χειρότερη δυνατή στιγμή της βρίσκεται η Tesla στην Κίνα, καθώς οχήματά της βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετες απαγορεύσεις εισόδου σε «χώρους που συνδέονται με την κυβέρνηση».
Στους χώρους αυτούς, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων αίθουσες συνεδριάσεων και εκθεσιακά κέντρα.
Τα οχήματα έχουν απαγορευτεί από «κυβερνητικές εγκαταστάσεις, τοπικές αρχές, φορείς εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων, ακόμη και πολιτιστικά και εκθεσιακά κέντρα», σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία επιβεβαιώνουν πως μέχρι πριν λίγο καιρό οι απαγορεύσεις ίσχυαν μόνο για στρατιωτικές βάσεις.
Ένας κάτοικος της συνοικίας North Bund στη Shanghai, δήλωσε στο πρακτορείο Nikkei: «Αν έχετε μια συνάντηση στα απαγορευμένα μέρη, ο διοργανωτής της συνάντησης θα σας ειδοποιήσει εκ των προτέρων και θα σας ζητήσει να μην οδηγείτε ή να μην νοικιάσετε αυτοκίνητο Tesla. Δεν μπορείτε να εισέλθετε στον χώρο με ένα αυτοκίνητο Tesla».
Ορισμένες κινεζικές πόλεις που φιλοξενούν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, αυξάνουν επίσης τους περιορισμούς για τα οχήματα Tesla, ανέφερε το Nikkei.
Αυτά τα οχήματα αποκλείστηκαν πρόσφατα σε συγκεκριμένους δρόμους στην Zengtu, η οποία φιλοξένησε τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες το περασμένο καλοκαίρι.
Ένας κάτοικος της Zongig δημοσίευσε στο διαδίκτυο ότι είχε στοχοποιηθεί για το Tesla του στο κέντρο της πόλης: «Μας ζήτησαν να μην στρίψουμε αριστερά και μας είπαν να μην οδηγήσουμε στη διαδρομή που είχαμε σχεδιάσει μόνο και μόνο επειδή οδηγούσαμε ένα αυτοκίνητο Tesla».
Το περασμένο καλοκαίρι, η Tesla αντιμετώπισε σωρεία ελέγχων στην Κίνα για φόβους σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, ιδίως με τη λειτουργία «sentry mode».
Αυτό οδήγησε στην απαγόρευση εισόδου των αυτοκινήτων Tesla σε ένα αεροδρόμιο της Yueyang, στην επαρχία Hunan.
Για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η Tesla διαμόρφωσε ένα τοπικό κέντρο δεδομένων στην Κίνα τον Αύγουστο του 2023, διασφαλίζοντας ότι όλες οι πληροφορίες για τα οχήματα παραμένουν εντός της χώρας.
Επιπλέον, η Tesla διευκρίνισε ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τη λειτουργία sentry mode αποθηκεύονται τοπικά και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από απόσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης