Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: O Lavrov ζητεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη του μεταγωγικού IL-76

Ρωσία: O Lavrov ζητεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη του μεταγωγικού IL-76
Η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ θα θέσει το Κίεβο προ των ευθυνών του, ενώπιον των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η Ρωσία θα παραπέμψει κι επισήμως την κατάρριψη του μεταγωγικού IL-76 από τις, ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Σημειώνεται ότι με το που έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού, οι Ουκρανοί έσπευσαν να διαρρεύσουν στα διεθνή ΜΜΕ ότι αυτοί είναι που έπληξαν το αεροπλάνο.
Μάλιστα, η ουκρανική εφημερίδα Ukrainskaya Pravda μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο, ότι το αεροπλάνο μετέφερε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ρωσικές επιθέσεις κατά του Kharkiv.
Η στρατιωτική επιτυχία των Ουκρανών φαινόταν… τεράστια, αν και η επιχειρηματολογία αυτή ήταν προφανές πως ήταν προβληματική.
Διότι εάν το αεροπλάνο μετέφερε πράγματι αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, τότε το πυραυλικό πλήγμα θα είχε ως συνέπεια μια τεράστια έκρηξη στον αέρα.
Αυτό όμως δεν συνέβη.
Άλλωστε στη συνέχεια, η ουκρανική εφημερίδα Ukrainskaya Pravda, έσπευσε να «μαζέψει» το δημοσίευμα της αναφέροντας πως δεν... προκύπτει ουκρανική εμπλοκή στη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ και το τηλεοπτικό ουκρανικό κανάλι Public TV μετέδωσε πως το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα ότι το αεροπλάνο επλήγη από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ότι ... διασταυρώνει τις πληροφορίες.
Όπως λοιπόν γίνεται σαφές η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ θα θέσει το Κίεβο προ των ευθυνών του, ενώπιον των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα κληθούν να τοποθετηθούν για το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης