Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην παγκόσμια αγορά

Toyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην παγκόσμια αγορά
Ίσως ο Toyoda να έχει δικαιωθεί σε κάποιο βαθμό, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αμάξια καταποντίζεται
Σχετικά Άρθρα
Η ηλεκτροκίνηση δεν θα κυριαρχήσει ποτέ στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων, παραδέχθηκε ο πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Akio Toyoda. 
Ο κ. Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, εξέφρασε την άποψη αυτή στη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης αυτόν τον μήνα, όπως αναφέρει η Telegraph.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κατακτήσουν ποτέ το 30% της παγκόσμιας πίτας της αγοράς.
Εξήγησε επίσης, ότι αυτά που θα επικρατούσουν κατακλύζοντας την παγκόσμια αγορά, θα είναι τα βενζινοκίνητα οχήματα, τα υβριδικά, όπως και εκείνα που καίνε υδρογόνο.
Ο κ. Toyoda έκανε ακόμη την εξής επισήμανση: Πώς μπορούν τα EVs να είναι το μέλλον όταν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα; Εύλογη απορία.
Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγες οι φορές που η Toyota έχει πάει κόντρα σε κυβερνήσεις και ΜΚΟ που πιέζουν για την μαζική παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τον Οκτώβριο, ο Toyoda δήλωσε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο έκθεσης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία ότι τα EV δεν είναι η λύση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παρά το ότι συχνά παρουσιάζονται με αυτόν τον τρόπο.
Η Toyota έχει ιστορικό στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.
Ωστόσο, η αργή υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης οφείλεται κυρίως στη δυσπιστία της απέναντι στις μπαταρίες ιόντων λιθίου   
Ίσως ο Toyoda να έχει δικαιωθεί σε κάποιο βαθμό, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αμάξια καταποντίζεται.
Τις τελευταίες ημέρες, η Ford ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού F-150 Lightning τον Απρίλιο «για να επιτύχει τη βέλτιστη ισορροπία παραγωγής, αύξησης των πωλήσεων και κερδοφορίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης