Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ο Τούρκος σεφ Salt Bae - Ανέβασε λογαριασμό 108.000 δολαρίων από εστιατόριό του με... χρυσές μπριζόλες

Προκαλεί ο Τούρκος σεφ Salt Bae - Ανέβασε λογαριασμό 108.000 δολαρίων από εστιατόριό του με... χρυσές μπριζόλες
Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο μακροσκελής λογαριασμός αποτελεί προσβολή για τους σκληρά εργαζόμενους Τούρκους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού κατά 60% και το ποσοστό ανεργίας 10%
Ο διάσημος Τούρκος σεφ "Salt Bae" προκάλεσε οργή στα social media όταν ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό μια απόδειξη αξίας 108.500 δολαρίων(396.600 ντιράμ) από ένα γεύμα στο πολυτελές εστιατόριό του στο Ντουμπάι, την περασμένη εβδομάδα.
"Τα λεφτά έρχονται τα λεφτά φεύγουν", αρκέστηκε να σχολιάσει ο 40χρονος Τούρκος σεφ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Nusret Gökçe, στο Instagram. Όμως η ανάρτησή του προκάλεσε την οργή χιλιάδων ακολούθων του στα social media.
Ειδικότερα, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο μακροσκελής λογαριασμός αποτελεί προσβολή για τους σκληρά εργαζόμενους Τούρκους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού κατά 60% και το ποσοστό ανεργίας 10%, αναφέρει το Newsflash.
Οι άγνωστοι πελάτες που επισκέφθηκαν το Σάββατο το εστιατόριο του Τούρκου σεφ στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Ντουμπάι δοκίμασαν μοσχαρίσιο καρπάτσιο, τηγανητές πατάτες, σαλάτα, μπακλαβά και φρούτα. Απήλαυσαν επίσης πολυτελές κρέας με χρυσή επένδυση, συμπεριλαμβανομένου ενός φιλέτου μινιόν (270 δολάρια) και τριών μπριζόλων (1.390 δολάρια).
Ήπιαν τέσσερα μαρτίνι (130 δολάρια), δύο μπουκάλια Chateau Petrus 2009 (53.900 δολάρια), ένα μπουκάλι Petrus 2011 (17.700 δολάρια) και πέντε διπλά ποτήρια κονιάκ Louis XIII (7.500 δολάρια). Έδωσαν ακόμη και 24.500 δολάρια σε φιλοδωρήματα.
"Αυτή είναι μια περίπτωση που οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα από την κοινή λογική", δήλωσε ένα άτομο, σχολιάζοντας την απίστευτη σπατάλη όπως προκύπτει από τον απίστευτο λογαριασμό που η παρέα κλήθηκε να πληρώσει. "Ο ξυλουργός μου μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα", είπε ένας άλλος. "Αυτό το ντροπιαστικό", σημείωσε κάποιος άλλος χρήστης. "Το πιο υπερεκτιμημένο και πανάκριβο εστιατόριο", έγραψε ένας άλλος. "Θα μπορούσε να ταΐσει όλη τη Λωρίδα της Γάζας για ένα μήνα με αυτά τα χρήματα", σχολίασε κάποιος χρήστης. "Θα τάιζε τουλάχιστον 100.000 παιδιά πεινασμένα σε όλο τον κόσμο! Πόσο ντροπιαστικό!" έγραψε ένας άλλος.
Να σημειώσουμε ότι η τουρκική εφημερίδα Yeniçağ φέρεται να κατηγόρησε τον Salt Bae ότι επιδεικνύει τον πλούτο του, καθώς "οι πολίτες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με τον κατώτατο μισθό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης