Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος στον σύνθετο δείκτη PMI τον Ιανουάριο 2024, στις 52,3 μονάδες

tags :
ΗΠΑ: Άνοδος στον σύνθετο δείκτη PMI τον Ιανουάριο 2024, στις 52,3 μονάδες
O  σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση, ενισχύθηκε σε υψηλό επτά μηνών στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο
Ανοδικά κινήθηκε η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με τος δείκτες PMI που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση, ενισχύθηκε σε υψηλό επτά μηνών στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της έρευνας.
Ο δείκτης μόνο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε επίσης σε υψηλό επτά μηνών, στις 52,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη για τις προοπτικές του κλάδου, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ξεπέρασε το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης εκτινάχθηκε σε υψηλό 15 μηνών στις 50,3 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Δεκέμβριο.
Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση ενισχύθηκε σε υψηλό δύο μηνών στις 48,7 μονάδες από 48,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης