Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος στην Ουγγαρία - Εξαρθρώθηκε η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση «Σκύθες»

Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος στην Ουγγαρία - Εξαρθρώθηκε η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση «Σκύθες»
Οι αρχές θορυβήθηκαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποία η οργάνωση έκανε λόγο για μια «σκυθική Ουγγαρία»
Οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν σε ταυτόχρονες επιδρομές εναντίον μιας μικρής, ένοπλης εξτρεμιστικής ομάδας που λέει ότι προέρχεται από τους Σκύθες και για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε πραξικόπημα στην Ουγγαρία.
Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της αντιτρομοκρατικής.
Ξεκίνησε την Τρίτη στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Ερευνών (NBI).
Από τους οκτώ προσαχθέντες, τρεις άνδρες, ηλικίας από 53 έως 88 ετών, παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.



Οι αρχές θορυβήθηκαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στο οποία η οργάνωση έκανε λόγο για μια «σκυθική Ουγγαρία» και μιλούσε για τη συγκρότηση «παραστρατιωτικών μονάδων» με στόχο «να αφοπλίσουν την αστυνομία και τους στρατιώτες» και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Διάφορα έγγραφα και πολλά όπλα, όπως πυροβόλα, πυρομαχικά και διάφορα πιστόλια βρέθηκαν κατά τις έρευνες της αστυνομίας.



Οι Σκύθες ήταν ένα σύνολο νομαδικών φυλών που ζούσαν στις ευρασιατικές στέπες από τον 8ο μέχρι τον 2ο αιώνα προ Χριστού.
Στην Ουγγαρία, ορισμένοι ακροδεξιοί υποστηρίζουν ότι κατάγονται από αυτήν την αρχαία εθνότητα.
Στην απογραφή του 2022, περίπου 2.400 δήλωσαν ότι η μητρική τους γλώσσα είναι η σκυθική.
Πέρσι, ο Alfred Pochs, γνωστός για τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του, υπέβαλε μια πρόταση στο Κοινοβούλιο για την επίσημη αναγνώριση των Σκυθών ως εθνικής μειονότητας.
Η πρόταση απορρίφθηκε αφού η Ακαδημία Επιστημών έκρινε ότι «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις» για κάτι τέτοιο, καθώς οι Σκύθες «εξαφανίστηκαν πριν από σχεδόν δύο χιλιετίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης