Τελευταία Νέα
Διεθνή

B-21 Raider: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εισαγάγουν το πρώτο πολεμικό αεροπλάνο 6ης γενιάς στον κόσμο

B-21 Raider: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εισαγάγουν το πρώτο πολεμικό αεροπλάνο 6ης γενιάς στον κόσμο
Το σχέδιο εκσυγχρονισμού στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας και στη διατήρηση ενός ισχυρού και ευέλικτου στόλου
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του B-21 Raider ξεκίνησε πλέον επίσημα, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF).
Τα νέα έρχονται δύο μήνες μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια πτήση του stealth βομβαρδιστικού, σηματοδοτώντας τη γρήγορη προσέγγιση της υπηρεσίας για την παραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.
Ο William LaPlante, υφυπουργός Άμυνας που είναι υπεύθυνος για την απόκτηση και τη συντήρηση, αποκάλυψε ότι η Northrop Grumman εξασφάλισε την αρχική σύμβαση παραγωγής χαμηλής τιμής για το βομβαρδιστικό B-21.
«Η παραγωγή του βομβαρδιστικού stealth B-21 «Raider» προχωρά», δήλωσε ο LaPlante. «Το περασμένο φθινόπωρο, με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών εδάφους - πτήσης και τα σχέδια της ομάδας για την κατασκευή, έδωσα το πράσινο φως να ξεκινήσει η παραγωγή Β-21».
Το Πεντάγωνο δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν το ποσό της σύμβασης, τον συγκεκριμένο αριθμό των αεροσκαφών που θα παραχθούν ή την ακριβή ημερομηνία ανάθεσης. 
Ωστόσο, η δήλωση του LaPlante υποδηλώνει ότι το συμβόλαιο είχε εξασφαλιστεί πριν από το τέλος του 2023.
Σχεδιασμένο για να αντικαταστήσει τα γερασμένα B-1B Lancer και B-2 Spirit, το B-21 Raider αναμένεται να ενσωματωθεί πλήρως στον στόλο μέχρι τη δεκαετία του 2030. Αυτή η προσθήκη θα συμπληρώσει τον προγραμματισμένο στόλο των δύο βομβαρδιστικών, ο οποίος περιλαμβάνει 76 αναβαθμισμένα B-52J Stratofortresses. 
Το σχέδιο εκσυγχρονισμού στοχεύει στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας και στη διατήρηση ενός ισχυρού και ευέλικτου στόλου για τις διαρκείς απαιτήσεις για την εθνική ασφάλεια.
MTk4OTE2MzI1MDcyOTcxMTE1.webp


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης