Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε περίπτωση εκλογής Trump

Goldman Sachs: Κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε περίπτωση εκλογής Trump
Ο Τrump βρίσκεται μια ανάσα πριν την κατάκτηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών και είναι έτοιμος να αποκλείσει την αντίπαλο Nikki Haley τον επόμενο μήνα.
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Goldman Sachs -και όχι μόνο- το σενάριο εκλογικής νίκης του Trump στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Μια ενδεχόμενη νίκη του πρώην προέδρου, θα αυξήσει τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της τράπεζας.
«Ο δείκτης DAX της Γερμανίας, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης MDAX και οι οικονομικά ευαίσθητοι κυκλικοί τομείς της περιοχής- όπως οι βιομηχανίες, τα χημικά και τα αυτοκίνητα- θα ήταν οι πιο εκτεθειμένοι σε περίπτωση νίκης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου», έγραψε στην έκθεσή της της η ομάδα των αναλυτών με επικεφαλής τη Sharon Bell.
«Θα περιμέναμε υψηλότερους κινδύνους τόσο γύρω από την αύξηση των δασμών στην Ευρώπη όσο και γύρω από τη μείωση της χρηματοδότησης/υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία», έγραψε η ίδια.
Η κούρσα για τις προεδρικές εκλογές βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.
Προς το παρόν, ο Τrump βρίσκεται μια ανάσα πριν την κατάκτηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών και είναι έτοιμος να αποκλείσει την αντίπαλο Nikki Haley τον επόμενο μήνα, κάτι που θα οδηγούσε σχεδόν σίγουρα σε ρεβάνς με τον νυν πρόεδρο Joe Biden.
Έχοντας ως αφετηρία τους την θητεία του Trump, οι στρατηγικοί αναλυτές επεσήμαναν την αδυναμία των ευρωπαϊκών μετοχών χάλυβα σε σχέση με την αγορά της περιοχής και τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ κατά τους μήνες μετά την επιβολή δασμών από την τότε αμερικανική κυβέρνηση στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό.
Αν και η Ευρώπη συνήθως υστερεί σε σχέση με τις αμερικανικές μετοχές με έντονη ανάπτυξη, η υποαπόδοση ήταν πιο έντονη κατά την προηγούμενη θητεία του Τrump σε σύγκριση με την τρέχουσα διακυβέρνηση Biden σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης