Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Γάζα: Η στιγμή που οι Ταξιαρχίες al-Qassam σκοτώνουν 23 στρατιώτες των IDF

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Γάζα: Η στιγμή που οι Ταξιαρχίες al-Qassam σκοτώνουν 23 στρατιώτες των IDF
Δείχνει μαχητές να εκτοξεύουν χειροβομβίδες σε κτίρια καθώς και σε ένα κύριο άρμα μάχης Merkava III
H σουνίτικη παλαιστινιακή οργάνωση Hamas ανέλαβε στις 23 Ιανουαρίου την ευθύνη για μια επίθεση που σκότωσε 23 ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.
Στην ανακοίνωσή της, η στρατιωτική πτέρυγα της Hamas, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, ανέφερε ότι οι μαχητές της χρησιμοποίησαν ρουκέτες Yasin και νάρκες ξηράς στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο της Γάζας στις 22 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), δύο κτίρια στο al-Maghazi είχαν παγιδευθεί με περίπου 20 νάρκες για έκρηξη.
Μια χειροβομβίδα που εκτοξεύτηκε από μαχητές της Hamas από κοντινή απόσταση πυροδότησε τις νάρκες, προκαλώντας την κατάρρευση του κτιρίου και τον θάνατο 19 στρατιωτών μέσα και κοντά τους.



Ένα τανκ των IDF που φρουρούσε την περιοχή εντόπισε μαχητές της Hamas και επρόκειτο να ανταποδώσει τα πυρά, ωστόσο πριν το καταφέρουν, οι μαχητές εκτόξευσαν άλλη μια πυραυλική χειροβομβίδα, χτυπώντας το τανκ και σκοτώνοντας δύο ακόμη στρατιώτες.
Ο πυρήνας των Παλαιστίνιων μαχητών που πραγματοποίησε τη σύνθετη επίθεση -η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον υψηλότερο αριθμό ισραηλινών νεκρών σε μια μέρα από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα- κατάφερε να διαφύγει, σύμφωνα με τις IDF.
Μάλιστα, τα ευρήματα της αρχικής έρευνας των IDF αντιστοιχούν επακριβώς με το υλικό που κυκλοφόρησε η Hamas, το οποίο δείχνει μαχητές να εκτοξεύουν χειροβομβίδες σε κτίρια καθώς και σε ένα κύριο άρμα μάχης Merkava III.
Η φονική επίθεση ανέβασε τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα σε 221.
Περισσότεροι από 1.200 φέρεται να έχουν τραυματιστεί.
Αφού περιηγήθηκε στον τόπο της επίθεσης, ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Αντισυνταγματάρχης Herzi Halevi, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς και θα έχει «πολλές περισσότερες προκλήσεις».
Προανήγγειλε επίσης ότι ο Ισραηλινός Στρατός κατά την τελευταία ημέρα «επέκτεινε τις μάχες στη Khan Yunis [στη νότια πόλη της Γάζας], πλήττοντας με επιτυχία ακόμη περισσότερους στόχους, και ταυτόχρονα συνεχίζει να πολεμά στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και εμβαθύνει το επίτευγμα .»
Σε κάθε περίπτωση, οι επιτυχημένες επιθέσεις δείχνουν ότι η Hamas όχι μόνο διατηρεί τις μαχητικές της ικανότητες μετά από περισσότερους από τρεις μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών, αλλά αναπτύσσει επίσης τις τακτικές της και σχεδιάζει πιο περίπλοκες αμυντικές επιχειρήσεις.
Η αποτελεσματική αντίσταση της Hamas και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων ανταρτών έχουν ήδη αναγκάσει τον Ισραηλινό Στρατό να αποσυρθεί από μεγάλες περιοχές της βόρειας Γάζας.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σύντομα στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Λωρίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης