Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχιστράτηγος Sir Patrick Sanders: Ο βρετανικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τον Putin

Αρχιστράτηγος Sir Patrick Sanders: Ο βρετανικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τον Putin
Η ομιλία του Sanders απηχούσε παρόμοιες εκκλήσεις από άλλους δυτικούς στρατιωτικούς ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους της άμυνας
Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας θα πρέπει να προετοιμαστεί να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού Sir Patrick Sanders.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κάλεσε την Τετάρτη (24/7) τις βρετανικές αρχές να «κινητοποιήσουν το έθνος» για να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία, σε ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Τεθωρακισμένων Οχημάτων στο Λονδίνο.
Αν και δεν υποστηρίζει τη γενικευμένη επιστράτευση, ο Sanders τόνισε την ανάγκη για μια «αλλαγή διακόπτη» στο μυαλό του βρετανικού κοινού ώστε να είναι «ψυχολιγικά έτοιμο» για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η ομιλία του Sanders απηχούσε παρόμοιες εκκλήσεις από άλλους δυτικούς στρατιωτικούς ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους της άμυνας, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός μεγάλου πολέμου μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται πως μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την Ουκρανία, οι σχέσεις της Ρωσίας με γειτονικές της, νατοϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων τα βαλτικά κράτη, η Μολδαβία και η Πολωνία, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius δήλωσε αφοπλιστικά ότι μια ρωσική επίθεση στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ήταν «πιθανή» σε «πέντε έως οκτώ χρόνια».
Ενώ, ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, είχε πει νωρίτερα ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει «τον πιο επικίνδυνο κόσμο των τελευταίων δεκαετιών» και ζήτησε «έναν πολεμικό μετασχηματισμό» της Συμμαχίας.
Οι αλλεπάλληλες νίκες της Μόσχας στα ουκρανικά εδάφη έχουν, άλλωστε θουρηβήσει τις χώρες τις ΕΕ, που αυξάνουν ολοένα περισσότερο τις αμυντικές τους δαπάνες.
Η Πολωνία δαπανά περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ για την άμυνα φέτος, ενώ η Γερμανία πέρυσι αναθεώρησε το στρατιωτικό και στρατηγικό δόγμα της για πρώτη φορά από το 2011, με στόχο να μετατρέψει την Bundeswehr σε έναν πολεμικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης