Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηedge fund σόρταρε 1 δισ. δολ. σε Deutsche Bank, Volkswagen και άλλες γερμανικές εταιρείες

Ηedge fund σόρταρε 1 δισ. δολ. σε Deutsche Bank, Volkswagen και άλλες γερμανικές εταιρείες
Το hedge fund αύξησε τα στοιχήματα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen τις τελευταίες δύο εβδομάδες
Η Qube Research & Technologies, hedge fund το οποίο διαχειρίζεται ενεργητικό 11 δισ. δολαρίων, σορτάρει γερμανικούς κολοσσούς, με το ποντάρισμα να ξεπερνά το 1 δισ. δολ. εν μέσω της ύφεσης της παγκόσμιας ζήτησης που επιβραδύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το hedge fund αύξησε τα στοιχήματα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης ενός short κατά της Deutsche Bank ύψους 131,8 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από ρυθμιστικά αρχεία.
Είναι ο μεγαλύτερος short πωλητής μετοχών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Πλήγμα στους γερμανικούς κολοσσούς

Πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν δεχτεί πλήγμα από την ενεργειακή κρίση, τη συρρίκνωση της εγχώριας οικονομίας, την πτώση των εξαγωγών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αύξηση των επιτοκίων.
Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία χάνει διαρκώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις, σχεδιάζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ η μείωση του ενεργειακού κόστους και η πτώση του πληθωρισμού θα παράσχουν κάποια ανακούφιση στους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης