Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Φονική πυρκαγιά άφησε πίσω της πάνω από 39 νεκρούς

Κίνα: Φονική πυρκαγιά άφησε πίσω της πάνω από 39 νεκρούς
Μετά το τελευταίο αυτό περιστατικό, ο Κινέζος πρόεδρος Χι Jinping ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθούν τα δυστυχήματα και να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών, σύμφωνα με το δίκτυο Xinhua News
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 9 τραυματίστηκαν ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα στην πόλη Xinyu της επαρχίας Xianxi, όπως μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι ορισμένοι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι παγιδευμένοι.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα (τοπική ώρα) στο υπόγειο καταστήματος στη λεωφόρο Tiancongan της συνοικίας Wusui, όπως ανακοίνωσε το τοπικό αρχηγείο της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο ενημέρωσης China Daily.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ανακοίνωση των τοπικών αρχών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.
Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από καταστήματα που βρίσκονται στο επίπεδο του οδοστρώματος και έπνιγε τα γύρω κτίρια, όπως φάνηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weibo.
Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο CCTV News, στο υπόγειο του κτιρίου όπου ξέσπασε η πυρκαγιά υπήρχε ένα ίντερνετ καφέ και στον επάνω όροφο ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο.
Μετά το τελευταίο αυτό περιστατικό, ο Κινέζος πρόεδρος Χι Jinping ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθούν τα δυστυχήματα και να προστατευθεί η ασφάλεια των πολιτών, σύμφωνα με το δίκτυο Xinhua News.
Το περιστατικό συνέβη μόλις πέντε ημέρες ύστερα από πυρκαγιά σε σχολείο στην επαρχία Henan, στην κεντρική Κίνα, όπου 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης