Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά: Η Γερμανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 6 στρατιωτικών ελικοπτέρων Sea King Mk41 στην Ουκρανία

Για πρώτη φορά: Η Γερμανία ανακοίνωσε τη μεταφορά 6 στρατιωτικών ελικοπτέρων Sea King Mk41 στην Ουκρανία
Ο Υπουργός τόνισε ότι το Sea King είναι ένας αποδεδειγμένος και αξιόπιστος τύπος ελικοπτέρου που μπορεί να βοηθήσει την ουκρανική πλευρά σε διάφορους τομείς

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να μεταφέρει στρατιωτικά ελικόπτερα Sea King Mk41 στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα καθώς είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο προμηθεύει με στρατιωτικά ελικόπτερα το Κίεβο.
Ο Υπουργός τόνισε ότι το Sea King είναι ένας αποδεδειγμένος και αξιόπιστος τύπος ελικοπτέρου που μπορεί να βοηθήσει την ουκρανική πλευρά σε διάφορους τομείς, όπως η αναγνώριση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και η μεταφορά στρατιωτών. Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.
«Το Sea King είναι ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο ελικόπτερο που θα βοηθήσει τους Ουκρανούς σε πολλούς τομείς: από την αναγνώριση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη μεταφορά στρατιωτών. Αυτή είναι η πρώτη γερμανική παράδοση αυτού του είδους », είπε επιπλέον ο Boris Pistorius
Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του γερμανικού τμήματος άμυνας, η Ουκρανία θα λάβει έξι ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Sea King Mk41 από τις εφεδρείες της Bundeswehr, καθώς και πρόσθετο εξοπλισμό και σετ ανταλλακτικών. 
Επιπλέον, θα παράσχουν εκπαίδευση σε Ουκρανούς πιλότους για να χειριστούν αυτόν τον εξοπλισμό.
Στη συνέχεια ο ίδιος υπογράμμισε ότι η στρατιωτική υποστήριξη της χώρας του στην Ουκρανία σχεδόν θα διπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τα 7,5 δισ. ευρώ.
Τα ελικόπτερα Sea King Mk41 χρησιμοποιούνται από το Γερμανικό Ναυτικό από τη δεκαετία του 1970, κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτών και προμηθειών. Έχουν λάβει πολλούς εκσυγχρονισμούς και επανεξοπλισμό. Γενικότερα, χρησιμοποιούνται συχνότερα για επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα. Τώρα, υπό το φως της σταδιακής εγκατάλειψης αυτών των ελικοπτέρων και της μετάβασης σε πιο σύγχρονα μοντέλα, η Γερμανία αποφάσισε να τα μεταφέρει στην Ουκρανία.
190121_1aa-1024x576.jpg


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης