Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέκλεισε τα ρωσικά σκάφη από τις αλιευτικές ζώνες στα βρετανικά ύδατα

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέκλεισε τα ρωσικά σκάφη από τις αλιευτικές ζώνες στα βρετανικά ύδατα
Η κίνηση έπεται αφότου η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε στις 18 Ιανουαρίου ένα νομοσχέδιο που καταγγέλλει την αλιευτική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να απαγορεύσει στα ρωσικά σκάφη από το να έχουν πρόσβαση σε αλιευτικές ζώνες στα βρετανικά ύδατα, έχοντας καταλήξει σε συμφωνία με τις Νήσους Φερόε για το θέμα αυτό, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Express, επικαλούμενη τον βρετανό υφυπουργό Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Mark Spencer.
Όπως σημειώνει ο Spencer, γίνεται λόγος για την περιοχή μεταξύ των Νήσων Φερόε και του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως κοινή αλιευτική ζώνη.
Οι Νήσοι Φερόε συμφώνησαν να απαγορεύσουν την είσοδο ρωσικών αλιευτικών σκαφών στην περιοχή από το 2024. 
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε επίσης ότι οι αρχές των Νήσων Φερόε έλαβαν αυτήν την απόφαση ανεξάρτητα. Αν και υπήρχε κάποιο στοιχείο ώθησης, η απόφαση ελήφθη εξ ολοκλήρου από την πλευρά των Φερόε.
Η κίνηση έπεται αφότου η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε στις 18 Ιανουαρίου ένα νομοσχέδιο που καταγγέλλει την αλιευτική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία, που συνήφθη το 1956 μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Μεγάλης Βρετανίας, επέτρεπε στα βρετανικά αλιευτικά σκάφη να ψαρεύουν σε ορισμένες περιοχές της Θάλασσας Μπάρεντς κατά μήκος της ακτής της χερσονήσου Κόλα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης