Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - «Καταιγίδα» αποτελεσμάτων, το βλέμμα σε PMI και ΕΚΤ

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - «Καταιγίδα» αποτελεσμάτων, το βλέμμα σε PMI και ΕΚΤ
Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν την ημέρα με θετικό πρόσημο
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν άνοδο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την καταιγίδα εταιρικών κερδών πριν από την ανακοίνωση των τελευταίων περιφερειακών στοιχείων επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1% στις 16.778 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,5% στις 7.520 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.420 με άνοδο 0,5%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,4% στις 30.197 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,6% στις 9.914 μονάδες. 
Με άνοδο 0,4% κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street.

Μεταποίηση και ΕΚΤ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν την ημέρα με θετικό πρόσημο, αλλά οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία PMI μεταποίησης από την Ευρωζώνη, τα οποία θα διαμορφώσουν μια σαφέστερη εικόνα της οικονομίας εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της περιοχής την Πέμπτη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια αυτό το μήνα, ιδίως μετά την άνοδο του ΔΤΚ της ευρωζώνης στο 2,9% τον Δεκέμβριο από 2,4% τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο αδύναμος χαρακτήρας της ανάπτυξης στην περιοχή κάνει τους επενδυτές να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το καλοκαίρι.
Τα στοιχεία του δείκτη PMI είναι πιθανό να επιβεβαιώσουν ότι ο σημαντικός τομέας της μεταποίησης παραμένει σε έδαφος συρρίκνωσης τον Ιανουάριο.
Το ινστιτούτο Ifo της Γερμανίας υποβάθμισε την Τετάρτη την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη του 2024 και τώρα αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 0,7% φέτος αντί για 0,9% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως στα μέσα Δεκεμβρίου.

Εταιρικά αποτελέσματα

Εν τω μεταξύ, η περίοδος των κερδών έχει ξεκινήσει για τα καλά, σημειώνει το investing.com, με την εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών ASML να πρωταγωνιστεί, ανακοινώνοντας κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και τις καλύτερες παραγγελίες τριμήνου όλων των εποχών, με αποτέλεσμα η μετοχή της να αυξηθεί πάνω από 6%.
Ωστόσο, η ολλανδική εταιρεία διατήρησε μια προσεκτική προοπτική για το 2024, καθώς αντιμετωπίζει νέους περιορισμούς στις εξαγωγές προς την Κίνα.
Η Barry Callebaut, ο μεγαλύτερος παραγωγός σοκολάτας στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε ελαφρώς τους τρεις μήνες έως το τέλος Νοεμβρίου, παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς με τις τιμές κακάο σε επίπεδα ρεκόρ.
Η οικονομική αεροπορική εταιρεία easyJet δήλωσε ότι δέχτηκε πλήγμα 40 εκατ. λιρών από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αλλά δήλωσε ότι αναμένει μείωση των ζημιών του πρώτου εξαμήνου και ανέφερε θετική δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι.
Η μετοχή της σημείωσε άνοδο άνω του 4%.
Η μετοχή της Alstom υποχώρησε κατά 0,5% αφού η γαλλική εταιρεία κατασκευής τρένων ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις τρίτου τριμήνου την Τετάρτη, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να μελετά το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, καθώς επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης