Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισία Ουκρανών - Financial Times: Έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και στην πρώτη γραμμή

Απελπισία Ουκρανών - Financial Times: Έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και στην πρώτη γραμμή
Σοβαρές ελλείψεις σε βλήματα πυροβολικού και σε πυρομαχικά των αντιαεροπορικών συστημάτων παραδέχονται οι Ουκρανοί
Την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σκιαγραφεί δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο κάνει λόγο για έλλειψη βλημάτων πυροβολικού ακόμα και στα στρατεύματα που μάχονται στην πρώτη γραμμή.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι Ουκρανοί στρατιώτες λόγω ακριβώς της έλλειψης βλημάτων, αναγκάζονται να προχωρούν σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη και … μετρημένη χρήση τους, τη στιγμή που οι Ρώσοι εξαπολύουν ολοένα και πιο ισχυρές επιθέσεις.
Σύμφωνα με Ουκρανό διοικητή, τον οποίο επικαλούνται οι FT, οι δυνάμεις του πυροβολικού εκτοξεύουν περίπου 2.000 βλήματα καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το περασμένο καλοκαίρι, ήταν πάνω από 8.000 βλήματα την ημέρα.
«Πραγματικά, δεν υπάρχουν αρκετά πυρομαχικά» παραδέχεται ανώτερος αξιωματικός ουκρανικής ταξιαρχίας πυροβολικού.
Ήδη πάντως από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο διοικητής της ουκρανικής επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας δυνάμεων «Tavria» Alexander Tarnavsky, είχε αναφέρει πως τα ουκρανικά στρατεύματα ήταν αντιμέτωπα με έλλειψη βλημάτων πυροβολικού λόγω της έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση.
Το γεγονός αυτό τους είχε οδηγήσει στο να περιορίσουν κάποιες από τις επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών και για τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stormer, Avenger και Stinger.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης