Τελευταία Νέα
Διεθνή

O δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Bill Ackman επενδύει στο χρηματιστήριο του Ισραήλ - Αγόρασε το 5%

O δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Bill Ackman επενδύει στο χρηματιστήριο του Ισραήλ - Αγόρασε το 5%
Ο Ackman, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Hamas
Μερίδιο περί το 5% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος, Bill Ackman, και η σύζυγός του Neri Oxman.
Η ανακοίνωση έγινε καθώς το ισραηλινό χρηματιστήριο ανακοίνωσε την τιμολόγηση μιας δευτερογενούς προσφοράς 17.156.677 μετοχών με τιμή 20,60 σέκελ (5,50 δολάρια) ανά μετοχή. «Η συναλλαγή συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία, γεγονός που αντανακλά μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ όσο και στην ισραηλινή οικονομία γενικότερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ

«Μεταξύ των επιφανών αγοραστών ήταν η Neri Oxman και ο Bill Ackman, οι οποίοι συμφώνησαν να αγοράσουν περίπου 4,9% του μετοχικού κεφαλαίου του TASE» επισημαίνεται επίσης.
Ο Ackman, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Hamas στη χώρα στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.
Η σύζυγός του, Neri Oxman, είναι αμερικανοϊσραηλινή σχεδιάστρια και καθηγήτρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης