Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Lindner (Υπ. Οικονομικών Γερμανίας): Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να βοηθήσει μόνη της την Ουκρανία

Παραδοχή Lindner (Υπ. Οικονομικών Γερμανίας): Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να βοηθήσει μόνη της την Ουκρανία
Ο Christian Lindner προειδοποίησε για πιθανή οικονομική υπερφόρτωση εάν η Γερμανία έπρεπε να φέρει μόνη της το «οικονομικό βάρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία» και κάλεσε τα άλλα μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ουκρανία μόνη της, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner, σύμφωνα με το γερμανικό έντυπο Die Zeit.
«Στο τέλος της ημέρας, δεν μπορεί η Γερμανία να κάνει περισσότερα, ώστε άλλοι να συνεχίσουν να κάνουν λιγότερα», είπε σε εκδήλωση Επιτροπής για την Γερμανική Οικονομία.
Ο Christian Lindner προειδοποίησε για πιθανή οικονομική υπερφόρτωση εάν η Γερμανία έπρεπε να φέρει μόνη της το «οικονομικό βάρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία» και κάλεσε τα άλλα μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στα μέσα Δεκεμβρίου, η Ουγγαρία άσκησε βέτο στην αύξηση του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2024-2027, συμπεριλαμβανομένων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια προς το Κίεβο.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα είναι σε θέση να εγκρίνουν ομόφωνα την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία στις αρχές του 2024.
Αργότερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι η ΕΕ προετοιμάζει εναλλακτικές επιλογές για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία από την ΕΕ σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τη διάθεση τέτοιων πόρων από τον πανευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης