Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με 200.000 βλήματα θα αναπληρώσουν αποθέματα του ΝΑΤΟ και θα στηρίξουν την Ουκρανία

Με 200.000 βλήματα θα αναπληρώσουν αποθέματα του ΝΑΤΟ και θα στηρίξουν την Ουκρανία
Δεν είναι σαφές εάν οι συμβάσεις έχουν σκοπό να επιτρέψουν στο ΝΑΤΟ να στείλει επιπλέον πυρομαχικά στην Ουκρανία ή να γεμίσει τα αποθέματα πυρομαχικών του ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ σύναψε συμβόλαια στις 23 Ιανουαρίου για την αγορά περισσότερων από 200.000 βλημάτων πυροβολικού, πιθανόν είτε να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να στείλει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, είτε να αναπληρώσει τα αποθέματα του ΝΑΤΟ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και η Γενική Διευθύντρια της Υπηρεσίας Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες με τη γαλλική εταιρεία Nexter και τη γερμανική εταιρεία Junghans Defense, στις 23 Ιανουαρίου για την αγορά περίπου 220.000 βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει γίνει μια «μάχη για πυρομαχικά», επομένως είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ να ξαναγεμίσει τα αποθέματά του καθώς η συμμαχία συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία.
Δεν είναι σαφές εάν οι συμβάσεις έχουν σκοπό να επιτρέψουν στο ΝΑΤΟ να στείλει επιπλέον πυρομαχικά στην Ουκρανία ή να γεμίσει τα αποθέματα πυρομαχικών του ΝΑΤΟ.
Η δυτική βοήθεια για την ασφάλεια παραμένει ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, καθώς οποιαδήποτε αργή μείωση ή ξαφνική κατάρρευση της δυτικής βοήθειας πολύ πιθανόν θα εξαλείψει την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται και θα μπορούσε να οδηγήσει στο να καταλάβει ο ρωσικός στρατός σημαντικά περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία, φέρνοντας τις ρωσικές βάσεις πιο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ κράτη μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης