Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΗΠΑ): Η οικονομική στήριξη στην Ουκρανία θα τη βοηθήσει να κερδίσει τον πόλεμο

Yellen (ΗΠΑ): Η οικονομική στήριξη στην Ουκρανία θα τη βοηθήσει να κερδίσει τον πόλεμο
Το νέο ποσό θα αγγίζει τα 11,8 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, διαβεβαίωσε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου τον Ουκρανό πρωθυπουργό Denys Shmyhal ότι η κυβέρνηση Biden παραμένει αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα γενναία οικονομική στήριξη υπέρ της Ουκρανίας.
Το νέο ποσό θα αγγίζει τα 11,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από τηλεδιάσκεψη των δύο αξιωματούχων, ότι η Yellen επισήμανε την ζωτική σημασία τη σημασία να να αναλάβει δράση το αμερικανικό Κογκρέσο ώστε να μη ξεμείνει από ζεστό χρήμα η Ουκρανία στον πόλεμό της με την Ρωσία.
«Η οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία της στο πεδίο της μάχης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι αυτή η υποστήριξη δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία και τις ελευθερίες των δημοκρατικών χωρών.
«Η παροχή οικονομικής στήριξης θα βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο και να προωθήσει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ παγκοσμίως», καταλήγει. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης