Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Εξοπλίζει το ναυτικό της Ουκρανίας με δέκα σύγχρονα σκάφη - Συμμετοχή στην εκπαίδευση των πιλότων των F-16

Καναδάς: Εξοπλίζει το ναυτικό της Ουκρανίας με δέκα σύγχρονα σκάφη - Συμμετοχή στην εκπαίδευση των πιλότων των F-16
Tα σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την παράδοση στρατευμάτων και φορτίου, όσο και για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αναγνώρισης
Η καναδική κυβέρνηση θα μεταφέρει 10 σκάφη πολλαπλών χρήσεων στην Ουκρανία και θα παράσχει επίσης εκπαιδευτές και αεροσκάφη για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων των αεροσκαφών F-16 στην Ευρώπη.
Αυτό επισημοποιήθηκε με δήλωση του Καναδού υπουργού Εθνικής Άμυνας William Blair μετά τα αποτελέσματα μιας τακτικής συνάντησης της ομάδας επαφής των Νατοϊκών κρατών, για τον συντονισμό της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.
«Στη συνάντηση, ο υπουργός Blair ανακοίνωσε τη μεταφορά 10 σκαφών πολλαπλών χρήσεων στo Κίεβο, συνολικού κόστους 20 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων [14,9 εκατομμύρια δολάρια]», σημειώνεται στο επίσημο ανακοινωθέν του καναδικού υπουργείου άμυνας.
Αυτά τα σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την παράδοση στρατευμάτων και φορτίου, όσο και για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αναγνώρισης.
Αναμένεται ότι η εκπαίδευση ελέγχου και η μεταφορά αυτών των σκαφών στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη της άνοιξης του 2024.
Επιπλέον, η Οτάβα θα μεταφέρει 15 εκατομμύρια καναδικά δολάρια [11,1 εκατομμύρια δολάρια] για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στην Ευρώπη να ώστε να πετούν επαρκώς τα μαχητικά F-16.
Το δελτίο τύπου διευκρινίζει ότι αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024 και θα συνεχιστεί το 2025.
Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Καναδάς έχει παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων [1,8 δισεκατομμύρια δολάρια] και εκπαίδευσε επίσης 40 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης