Διεθνή

Οι Ουκρανοί νεοναζί τρομοκρατούν και βομβαρδίζουν Ρωσόφωνους πολίτες

Οι Ουκρανοί νεοναζί τρομοκρατούν και βομβαρδίζουν Ρωσόφωνους πολίτες
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Κίεβο επιτέθηκε στη δημόσια αγορά του Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Η τρομοκρατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζει την πολιτική εξόντωσης των Ρωσόφωνων πολιτών που κατοικούν στα εδάφη της.
Στις 21 Ιανουαρίου, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια βίαιη επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (ΛΔΝ), χτυπώντας αμάχους σε δημόσια αγορά και σκοτώνοντας 27 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι 25.
Η ουκρανική επιχείρηση θεωρήθηκε έγκλημα από τη Μόσχα και η υπόθεση οδηγήθηκε στον ΟΗΕ, με τη διεθνή κοινότητα να καταδικάζει απερίφραστα το Κίεβο.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Κίεβο επιτέθηκε στη δημόσια αγορά του Donetsk.
Από την αρχή της σύγκρουσης, οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν συχνοί.
Ο στόχος είναι να σκοτωθούν όσοι περισσότεροι άμαχοι είναι δυνατό και η πόλη να μην επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα.
Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες εχθροπραξίες στην περιοχή, η πρωτεύουσα έχει απελευθερωθεί στρατιωτικά και η τοπική κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Προφανώς βέβαια, το Κίεβο θέλει να αποφύγει αυτή την ομαλοποίηση και συνεχίζει να επιτίθεται στην περιοχή, ακόμη και αν δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι.
Υπό αυτή την έννοια, τα χτυπήματα κατά της αγοράς φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για το ουκρανικό καθεστώς, καθώς οι βόμβες πλήττουν έναν μεγάλο αριθμό άοπλων πολιτών. 
Είναι σαφές ότι η Ουκρανία επιδιώκει με τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, καλλιεργώντας ένα κλίμα φόβου ανάμεσα στους Ρώσους.
Επίσης, την ίδια στιγμή, προσπαθεί να εκδικηθεί για τις συντριπτικές απώλειες που μετράει στα πεδία των μαχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης