Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανάκαμψη στο δολάριο μετρίασε τα κέρδη στον χρυσό – Έκλεισε στα 2.025,80 δολάρια

Η ανάκαμψη στο δολάριο μετρίασε τα κέρδη στον χρυσό – Έκλεισε στα 2.025,80 δολάρια
Ήπια κέρδη στο πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κινείται και πάλι από σήμερα 23/1 η τιμή του χρυσού, καθώς η πολύ έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, παρέχουν στήριξη στις τιμές του «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου».
Τα κέρδη ωστόσο ήταν ήπια, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ (ο δείκτης ICE US Dollar Index έφθασε κοντά στις 104 μονάδες) μετρίασε την άνοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 3,60 δολ. ή 0,17% στα 2.025,80 δολ. ανά ουγγιά, όταν για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας υποχώρησε συνολικά κατά 1,1%.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, ο χρυσός έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων.
Η UBS αναμένει η τιμή του χρυσού να ενισχυθεί μέχρι και +10% μέσα στο 2024, εξαιτίας της αυξημένης πιθανότητας να μειωθούν τα επιτόκια το επόμενο διάστημα.
Στην σχετική έκθεση, οι αναλυτές χαρακτήρισαν τις πρόσφατες διακυμάνσεις των τιμών ως «μικρές» με φόντο την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου κατά 15% έως το 2023, προειδοποιώντας μάλιστα πως «η δύναμη της στροφής πολιτικής της Fed δεν πρέπει να υποτιμάται».
Στο μεταξύ, η ράβδος χρυσού παραμένει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, όπως τόνισαν οι αναλυτές της UBS, εκτιμώντας πως θα υπάρξει άνοδος στα 2.250 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του τρέχοντος, παρά την κοντινή μεταβλητότητα που παρατηρείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης