Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Δεν είναι υπό συζήτηση μία συγχώνευση με την Deutsche Bank

Commerzbank: Δεν είναι υπό συζήτηση μία συγχώνευση με την Deutsche Bank
Ο CEO επιθυμεί να κρατήσει την τράπεζα ανεξάρτητη
Σχετικά Άρθρα
Επί του παρόντος δεν είναι υπό συζήτηση μία συγχώνευση με την Deutsche Bank, ξεκαθάρισε ο CEO της Commerzbank, Manfred Knof, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί να κρατήσει την τράπεζα ανεξάρτητη.
«Πιστεύω είναι περισσότερο ένα ζήτημα για τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης αλλά όχι για μας», δήλωσε στο Reuters.
Σημειώνεται πως τo γερμανικό δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank, με μερίδιο πάνω από 15%.
Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για έξοδο του γερμανικού δημοσίου από την Commerzbank.
Επίσης, πριν λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, απέρριψε τα σενάρια περί εξαγοράς της Commerzbank.
Οι δύο γερμανικές τράπεζες εγκατέλειψαν ένα σχέδιο συγχώνευσης το 2019, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία των τραπεζών και οι αναφορές ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ορισμένα από τα μερίδια της εταιρείας, αναζωπύρωσαν τις φήμες σχετικά με τη συγχώνευση.
Η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας θα δημιουργούσε μια νέα οντότητα με ενεργητικό περίπου 2 τρισ. δολάρια, αν και η χαμηλή αποτίμηση της Deutsche Bank θα μπορούσε να περιπλέξει οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Η τράπεζα διαπραγματεύεται σε περίπου 12 ευρώ ανά μετοχή, ένα κλάσμα της λογιστικής της αξίας, και ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη (18/1/2024), ο Sewing φάνηκε να διαψεύδει τις φήμες, τουλάχιστον προς το παρόν. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα έλεγα ότι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου. Πάντα έλεγα εδώ και χρόνια ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο, ιδίως στην Ευρώπη, πρέπει να έρθουν κάποια στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό γι' αυτό είναι να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, προϋποθέσεις από ρυθμιστική άποψη, οριστικοποίηση της τραπεζικής ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης