Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση της Zakharova προς τη Λετονία: Δεν θα συγχωρήσουμε απελάσεις Ρώσων πολιτών - Θυμίζετε τους ναζί

Αυστηρή προειδοποίηση της Zakharova προς τη Λετονία: Δεν θα συγχωρήσουμε απελάσεις Ρώσων πολιτών - Θυμίζετε τους ναζί
Η εκπρόσωπος της Μόσχας καταγγέλλει απειλές για μαζικές απελάσεις Ρώσων πολιτών από τη Λετονία, κυρίως προχωρημένης ηλικίας
Η άρχουσα ελίτ της Λετονίας πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία «δεν θα συγχωρήσει ούτε θα ξεχάσει» τις ενέργειες για μαζικές απελάσεις Ρώσων πολιτών από τη χώρα.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχετικά με την απειλή απέλασης Ρώσων πολιτών που ζουν στη Λετονία.
«Κάθε συνεργός σε αυτό το έγκλημα από τη λετονική άρχουσα ελίτ πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν θα το συγχωρήσει ούτε θα ξεχάσει αυτό», επεσήμανε σε υψηλούς τόνους η διπλωμάτισσα.
Σύμφωνα, δε, με τη Zakharova, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά «την κατάσταση με την αυξημένη απειλή μαζικής απέλασης Ρώσων πολιτών από τη Λετονία, κυρίως προχωρημένης ηλικίας, που δεν έχουν περάσει τις εξετάσεις λετονικής γλώσσας για την ανανέωση της άδειας διαμονής τους, σύμφωνα με τις υπέρμετρα αυστηρές τροποποιήσεις της τοπικής μεταναστευτικής νομοθεσίας»
«Πρόκειται για μια ανοιχτά εγκληματική στάση απέναντι στους ανθρώπους, συγκρίσιμη, ίσως, με τις φρικαλεότητες των Ναζί», τόνισε η Zakharova.
«Όλοι οι συμπολίτες μας που πέφτουν θύματα τέτοιας κακοποίησης από τη Λετονία θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια, θα δημιουργηθούν συνθήκες για μια κανονική ζωή στη Ρωσία. Δεν θα εγκαταλείψουμε κανέναν στην αυθαιρεσία της μοίρας» ξεκαθάρισε παραπέρα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για το ενδεχόμενο εποστροφής των σχετικών πληθυσμών στη Ρωσία.
Η επίσημη εκπρόσωπος της Μόσχας σημείωσε, επίσης, ότι η Ρωσική Πρεσβεία στη Λετονία ξεκίνησε μια ενημερωτική καμπάνια στον ιστότοπο και στα κοινωνικά δίκτυά της για Ρώσους πολίτες που έχασαν την άδεια παραμονής τους στη χώρα αυτή και απειλούνταν με απέλαση.
«Αυτά τα ενημερωτικά δημοσιεύματα μιλούν για ηλικιωμένους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνω των 60 ετών και κάποιοι έχουν περάσει τα εβδομήντα τους», διευκρίνισε.
«Μεταξύ αυτών υπάρχουν χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και ακόμη και τυφλοί. Εργάστηκαν στη Λετονία για πολλά χρόνια, πλήρωναν τακτικά φόρους, αλλά τώρα έχουν χάσει ένα ελάχιστο κοινωνικό πακέτο και πρόσβαση σε δωρεάν ιατρική περίθαλψη» κατέληξε η Maria Zakharova, υποσημειώνοντας την κακή μεταχείριση που έλαβαν οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί από τη λετονική κυβέρνηση.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης