Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Budanov (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Oυκρανίας) - Αδύνατη η νίκη χωρίς γενική επιστράτευση

Παραδοχή Budanov (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Oυκρανίας) - Αδύνατη η νίκη χωρίς γενική επιστράτευση
«Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι αισθητή», δήλωσε στους Financial Times ο ανώτατος στρατιωτικός επικεφαλής κατασκοπείας της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Kyrylo Budanov, σε νέα συνέντευξή του, περιγράφοντας την πιο πιεστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Τα όρια στενεύουν περαιτέρω για τον ουκρανικό στρατό και συνολικά για την κυβέρνηση Zelensky.
Ανώτατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού παραδέχονται την οικτρή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, παρά την αμέριστη ενίσχυση που λαμβάνει από το ΝΑΤΟ.
«Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι αισθητή», δήλωσε στους Financial Times ο ανώτατος στρατιωτικός επικεφαλής κατασκοπείας της Ουκρανίας, αντιστράτηγος Kyrylo Budanov, σε νέα συνέντευξή του, περιγράφοντας την πιο πιεστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου.
Προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς επιστράτευση» - κάτι που αντανακλά τη γενικότερη αντίληψη της στρατιωτικής ηγεσίας και υποδηλώνει πως υπάρχουν τεράστιες απώλειες από την ουκρανική πλευρά, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος επίσημος απολογισμός των νεκρών.
Η Ρωσία, πιθανότατα έχει επίσης υποστεί μεγάλες απώλειες, ωστόσο μπορεί να αξιοποιήσει πολύ μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό όπως και οπλισμό, τον οποίο φέρεται επίσης να προμηθεύεται από τους συμμάχους της όπως είναι η Βόρεια Κορέα.
Στο ίδιο ρεπορτάζ τους, οι FT ανέφεραν ότι ο Zelensky αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι αρχηγοί του στρατού του ζήτησαν να επιστρατεύσει περίπου 400.000 έως 500.000 νέους στρατιώτες για να αντικαταστήσει όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και για να ξεκουραστούν όσοι συμμετείχαν στις πιο έντονες μάχες.
Παρόλα αυτά, ο Budanov προσπάθησε να μεταφέρει μια αισιόδοξη εικόνα τη στιγμή που ακόμη και ο κυρίαρχος αμερικανικός Τύπος έχει χαρακτηρίσει ως πλήρη αποτυχία την προσπάθεια της ουκρανικής αντεπίθεσης, θεωρώντας τον πόλεμο ως μια καταστροφή για την Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί πράκτορες όχι μόνο έχουν πραγματοποιήσει σκληρές αλλά αναποτελεσματικές επιδρομές στην Κριμαία, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι διασυνοριακές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, με στόχο κυρίως την πόλη Belgorod, κάτι που έφερε ως αποτέλεσμα δεκάδες θύματα.
Πολλοί πολεμικοί αναλυτές εξέλαβαν αυτές τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος ως ένδειξη αυξανόμενης απελπισίας. Τα ουκρανικά πλήγματα έχουν επικεντρωθεί σε αστικές περιοχές του Belgorod και έχουν ελάχιστη ή καθόλου στρατηγική σημασία, αλλά είναι περισσότερο μια πράξη εκδίκησης και ίσως μέρος της προσπάθειας να προκληθούν απώλειες στον ρωσικό πληθυσμό με απώτερο στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση Πούτιν.
Το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας γενικής επιστράτευσης τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά τον Zelensky να αναφέρει πως πρόκειται για έναν σοβαρό αριθμό, ενώ εξήγησε περαιτέρω ότι πρέπει να εξετάσει περισσότερα επιχειρήματα για να υποστηρίξει αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης