Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλεσμα του Ιράν στον ισλαμικό κόσμο: Κόψτε κάθε δεσμό με το Ισραήλ - Κενό γράμμα οι εκκλήσεις για εκεχειρία

Κάλεσμα του Ιράν στον ισλαμικό κόσμο: Κόψτε κάθε δεσμό με το Ισραήλ - Κενό γράμμα οι εκκλήσεις για εκεχειρία
Ο ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Τεχεράνης υποστήριξε ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν μια κατάπαυση του πυρός
Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από τις μουσουλμανικές χώρες είναι άστοχες, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ali Khamenei την Τρίτη 23/1, υπογραμμίζοντας ότι οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να διακόψουν κάθε δεσμό με το Ισραήλ.
Ειδικότερα, ο Khamenei υποστήριξε ότι οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν μια κατάπαυση του πυρός, καθώς αυτό είναι «εκτός του ελέγχου τους».
ντίθετα, κάλεσε τα ισλαμικά έθνη να αναλάβουν πρωτοβουλίες που «είναι υπό τον έλεγχό τους».
«Ορισμένες από τις θέσεις και τις δηλώσεις των αξιωματούχων των ισλαμικών χωρών είναι λανθασμένες γιατί μιλούν για θέματα όπως η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η οποία είναι πέρα από τον έλεγχό τους και βρίσκεται στα χέρια του κακού σιωνιστή εχθρού» επεσήμανε ο ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Τεχεράνης, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο IRNA.
«Οι αξιωματούχοι των ισλαμικών χωρών θα πρέπει [αντ' αυτού] να ενεργήσουν για τα ζητήματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Το θέμα που βρίσκεται στα χέρια τους είναι να κόψουν τις ζωτικές αρτηρίες [που τα ενώνουν] με το Σιωνιστικό καθεστώς», εξήγησε.
«Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να διακόψουν τις πολιτικές και οικονομικές τους σχέσεις με το Σιωνιστικό καθεστώς και να μην βοηθήσουν αυτό το καθεστώς», υπερθεμάτισε.
Επισημαίνεται ότι αυτή είναι η τέταρτη περίπτωση κατά την οποία ο Khamenei καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να διακόψουν τους δεσμούς με το Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Hamas με έδρα τη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου.
Το Ιράν, μια βασική πηγή οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης για τη Hamas, υποστήριξε δημόσια τις επιθέσεις της σουνίτικης οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, εντούτοις αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στον σχεδιασμό ή την εκτέλεσή τους.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης