Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζεται... Δημιούργησε έναν νέο προσομοιωτή επίγειας πυρηνικής έκρηξης για την εκπαίδευση στρατευμάτων

Η Ρωσία ετοιμάζεται... Δημιούργησε έναν νέο προσομοιωτή επίγειας πυρηνικής έκρηξης για την εκπαίδευση στρατευμάτων
Προς το παρόν προορίζεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς για την προετοιμασία των στρατευμάτων 
Η Ρωσία συγκριτικά με την ανεπαρκή Δύση ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο για να μην βρεθεί προ τετελεσμένου...
Σε μια νέα αναβάθμιση των ικανοτήτων της χώρας, οι επιστήμονες της Στρατιωτικής Ακαδημίας Επιμελητείας που πήρε το όνομά του από τον Στρατηγό A.V. Khrulev κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν νέο προσομοιωτή επίγειας πυρηνικής έκρηξης.
Η χρήση αυτής της αναβάθμισης θα βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης των μονάδων χερσαίων δυνάμεων για πολεμικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της χρήσης πυρηνικών όπλων, όπως προκύπτει από την περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η οποία είναι διαθέσιμη στο TASS.

«Ο σκοπός του μοντέλου είναι να παρέχει μια σαφή προσομοίωση των οπτικών χαρακτηριστικών - το εφέ κρούσης, το ελαφρύ φλας και το σύννεφο σκόνης σε σχήμα μανιταριού μιας επίγειας πυρηνικής έκρηξης», αναφέρεται στην περιγραφή.
Η εφεύρεση θα χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις και πρακτική εκπαίδευση με στρατιωτικές μονάδες για τη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης των χερσαίων δυνάμεων για πολεμικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της χρήσης πυρηνικών όπλων, καθώς και των μονάδων αναγνώρισης εδάφους ακτινοβολίας, χημικών και βιολογικών τις παραμέτρους και να εντοπίσει το επίκεντρο μιας πυρηνικής έκρηξης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο προσομοιωτής πυρηνικής έκρηξης IU-59 χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τους αναφερθέντες σκοπούς, αλλά τώρα είναι απαρχαιωμένος, δεν παράγεται από βιομηχανικές επιχειρήσεις και τα δείγματα που είναι διαθέσιμα στις αποθήκες των στρατιωτικών μονάδων έχουν εξαντλήσει την τεχνική τους ζωή και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τους.
«Το μειονέκτημα του IAB-500 είναι ότι αυτό το μοντέλο αναπτύχθηκε μόνο για αεροπορία πρώτης γραμμής, για το λόγο αυτό, η διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων για την εκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων για ακτινοβολία, χημική και βιολογική αναγνώριση δεν ήταν οικονομικά εφικτή, καθώς το κόστος ήταν ιδιαίιτερα υψηλό.
Επιπλέον, το μοντέλο IAB-500 αποσύρθηκε από την υπηρεσία το 1984 και δεν παράγεται πλέον από βιομηχανικές επιχειρήσεις», διευκρινίζεται στο σχετικό έγγραφο.
 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης