Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stubb (Φινλανδία): Η χώρα μας δεν φοβάται τη Ρωσία

Stubb (Φινλανδία): Η χώρα μας δεν φοβάται τη Ρωσία
"Η Φινλανδία διανύει μια από τις πιο ασφαλείς περιόδους στην ιστορία της", δήλωσε.
Σχετικά Άρθρα
Η Φινλανδία είναι σήμερα τόσο ασφαλής όσο ήταν εδώ και αιώνες και δεν φοβάται προκλήσεις ή επιθέσεις από τη γειτονική Ρωσία, σύμφωνα με τον επικρατέστερο υποψήφιο για την προεδρία της σκανδιναβικής χώρας.
Ο Alex Stubb, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, δήλωσε στους Financial Times πως η ένταξή της στο ΝΑΤΟ και η πρόσφατη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ έχουν αυξήσει σημαντικά την αποτρεπτική της δύναμη.
"Η Φινλανδία διανύει μια από τις πιο ασφαλείς περιόδους στην ιστορία της", δήλωσε.
"Αυτό που κάνουμε είναι να εγκαθιδρύουμε την αποτροπή και νομίζω ότι το έχουμε πετύχει πολύ καλά αυτό".
Υπενθυμίζεται, πως οι Φινλανδοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ώστε να επιλέξουν τον διάδοχο του Sauli Niinistö στην διακυβέρνηση της χώρας.
Ο πρόεδρος της χώρας, ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα, είναι επιφορτισμένος και με την ηγεσία της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας.
Ο Stubb, με βάση τις δημοσκοπήσεις, κρίνεται ως το φαβορί και φαίνεται πως θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Pekka Haavisto στις 11 Φεβρουαρίου.
Ο Stubb έχει αποκτήσει ήδη μια μεγάλη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει διπλωματικά τη Ρωσία μετά τον πόλεμό της στη Γεωργία το 2008.
Επίσης, έχει διατελέσει πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών, Εξωτερικών Υποθέσεων και θεμάτων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης