Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα αφήνει τη Hamas στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα αφήνει τη Hamas στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, αναφέρει το Ισραήλ
Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Hamas που αφήνει αιχμαλώτους τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας ή το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Eylon Levi.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκούμενος να πει ότι ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μια κλωστή.
Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο Levi σημείωσε ότι οι στόχοι του πολέμου παρέμειναν αμετάβλητοι: «η καταστροφή των δυνατοτήτων της Hamas σε στρατιωτικό και κυβερνητικό επίπεδο στη Λωρίδα της Γάζας και η επιστροφή όλων των ομήρων.
Δεν θα υπάρξει καμία κατάπαυση του πυρός που να αφήνει τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Hamas στην εξουσία», είπε.
«Πέρα από αυτό, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να πούμε», συμπλήρωσε.
Χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios, ανέφερε ότι το Ισραήλ πρότεινε στη Hamas, μέσω των μεσολαβητών του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης